Menen imponeert en klopt titelkandidaat Haasrode Leuven met 1-3

© MPM
Redactie KW

Met een straffe driepunter in Leuven blijft Decospan bovenaan de rangschikking meedraaien. Het versloeg de Vlaams-Brabanders na een secure match met 1-3 (25-22, 25-27, 18-25 en 21-25).

Topmatch voor Menen in Haasrode-Leuven, de ploeg die zich in het tussenseizoen versterkte met drie internationals. Hendrik Tuerlinckx was wel nog steeds niet speelklaar na blessure en startte in de huppelhoek. Frank Depestele had een volledig fitte kern en begon weer met Lankinen in plaats van Brems. Leuven had afgelopen week nog in de Sportoase in leuven Europees gespeeld voor meer dan 2.000 toeschouwers. Voor de match tegen Menen in Haasrode waren er hoogstens 300 fans, waaronder 20 van Decospan.

Menen scoorde meteen het eerste punt via Lou Kindt maar dan moesten de spelers al naar de kant wegens technische problemen aan de computer. Vijf minuten later kon de match dan echt beginnen. Decospan ging onder impuls van een goed serverende Rotty door tot 0-3, Leuven kwam wel direct weer langszij. Hetzelfde gebeurde na de 7-10 toen Leuven zelfs vier keer op rij kon scoren: 11-10. Het bleef daarna alle kanten uitgaan: 14-16, 17-16, 17-18 en 19-18. Leuven sloeg een kloof bij 22-20 en Depestele riep daarop zijn troepen naar de kant maar kon setverlies niet meer verhinderen.

Decospan startte weer sterk in het tweede spel met vier achtereenvolgende punten, Leuven reageerde met drie stuks achter mekaar. Toch zou Kris Eyckmans bij 7-11 naar een time-out moeten grijpen na twee bezoekende blokpunten: 7-11. Het punt nadien overrulde de scheids de lijn rechter in het voordeel van Menen en de bezoekers stoomden nadien door tot 7-13 na een punt van Plaskie. De Deen Andersen stond daarbij succesvol aan de opslaglijn maar Valkiers kopieerde hem aan de andere kant van het net: 10-13 en weg de riante voorsprong.

Definitieve kloof verzuimen

Het bleef een match met ups en downs voor Menen dat op 12-17 kwam maar even later weer op 16-17 stond na een score via -jawel- de borst van Berre Peters. De 18-21 van Menen volstond nog niet om naar een rustig einde van de set te krabbelen. Integendeel want Van Elsen vond met een ace weer de aansluiting (20-21) en even later stelde de thuisploeg weer gelijk: 23-23. En daar mag het passeur Valkiers dankbaar voor zijn. De Red Dragon verdeelde als in zijn beste dagen. Menen dwong de eerste setballen af, verzuimde het in eerste instantie af te maken maar pakte toch het spel na een outsmash van Simon Peeters.

Decospan deed weer goed mee in het derde spel en ging via 10-12 van Kindt naar de eerste Leuvense time-out. Een sterke defense van de ingevallen Vanneste (voor Plaskie) leidde naar 12-15, Depaepe geraakte niet voorbij het net net: 12-16 en een nieuwe time-out voor Leuevencoach Eyckmans. Menen verzuimde weer een definitieve kloof te slaan en zag Leuven weer gevaarlijk dichtbij komen, ook de zinderende rally ging naar de thuisploeg: 17-19. Gelukkig voor Decospan zat er nadien heel wat zand in de thuismotor. Lankinen profiteerde voor 17-23, Kindt maakte mooi af.

Leuven van de kaart en Andersen en Vanneste stuwden hun ploeg naar 1-5. Menen toonde vechtlust, serveerde goed, blokkerend klopte het plaatje ook. De 3-12 was daar een mooie afspiegeling van. Eyckmans opnieuw bijna hopeloos naar een time-out. Met een nieuwe passeur en een verse receptie-hoek probeerde Leuven de bakens nog tevergeefs te verzetten. Seppe Rotty moest bij 9-18 nog geblesseerd naar de kant. Bij Decospan onthouden ze vooral de straffe zege op verplaatsing. Al kwamen Sinnesael en maats zowaar nog in de problemen na een 14-22-voorsprong.

Menen komt woensdag weeral aan de bak. Het speelt dan een wedstrijd in en tegen competitieleider en buur Knack Roeselare.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier