https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Menen gaat de boot in tegen Maaseik

© MP
© MP
Redactie KW

De verwachtingen waren hoog maar Menen heeft die niet kunnen inlossen tegen Maaseik. Het verloor na een matige de eerste play-offwedstrijd met 0-3 (21-25, 20-25, 18-25).

De Menenspelers snakten na een periode van meer dan een maand zonder officiële wedstrijden naar de start van de play-offs. Coach Frank Depestele kampt al het hele seizoen met blessurelast in zijn ploeg maar sinds kort ziet hij toch licht aan het eind van de blessuretunnel.

Rotty, Dedeyne en Sinnesael waren hersteld en inzetbaar. Sinnesael startte ook effectief in de basis. Anshel Ver Eecke valt dit seizoen niet meer aan om zijn gehavende knie te sparen maar als libero kon hij wel uitgespeeld worden en dat gebeurde ook. Hij werd in de verdediging telkens afgelost door andere libero Yentl Bille.

Trip naar Rusland

Maaseik had er een lastige trip opzitten naar Rusland deze week in Europees verband en ze speelden daar ook een stevige maar slopende match. Misschien kon Menen dus wel profiteren van de vermoeidheid. Coach Joël Banks kampte met selectieproblemen want setter Javad was out met een liesblessure en zo moest setter Mc Cluskey (19) opdraven.

Decospan nam een mooie start en liep drie punten uit. Lapkov sloeg na de 9-6 de bal binnen maar de scheids zag het anders en de Limburgers namen de partij nadien in handen. Cox serveerde naar 19-21 en Maaseik zat in een zetel. Daar zou het ook de volgende sets in blijven zitten want Menen zag zijn niveau in mekaar stuiken. Rotty mocht aan de tweede beurt starten maar Maaseik gaf geen krimp en ging naar 16-21. Stahl bleef op hoog niveau acteren en ook serverend haalde de Amerikaan succes: 20-25.

Doodsteek

Depestele probeerde het in de derde beurt met Brems in de basis maar toch moest zijn ploeg weer van begin tot eind achtervolgen. Stahl gaf Menen weer serverend de doodsteek. Voor Decospan zijn de titelfinales nu al zo goed als onmogelijk.

Volgende week zaterdag trekt Menen naar Haasrode Leuven voor de tweede match van de play-offs. In de reguliere competitie ging Decospan er nog met 3-1 ten onder na een zwakke vertoning. Sinnesael en zijn maats hebben er dus iets recht te zetten. Als menen nog iets wil betekenen in de play-offs dan zijn alleen de de drie punten goed genoeg.

(Maxime Petit/Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.