Menen charmeert en pakt volle buit tegen Maaseik

Menen nam het op tegen Maaseik. © MPM
Redactie KW

Menen heeft zijn eerste thuismatch van het seizoen met verve afgerond. Het speelde een zeer sterke partij en stuurde Maaseik met 3-0 wandelen.

Bij Maaseik startte Cox (ex-Menen) in de basis, naast Bruno het enige bekend gezicht tussen alle nieuwkomers. Ratko Peris gaf het vertrouwen aan dezelfde zeven spelers die vorige week Zoersel nog wandelen stuurde.

Uiteraard met Julien Winkemuller tussen de lijnen, die al indruk maakte. Ook tegen Maaseik zou hij samen met Gorski de hoofdrol opeisen in de beginfase. Joel Banks moest bij 13-9 al vluchten in een time-out. Maaseik probeerde via Cox de achterstand weg te werken en dat lukte ei zo na. Na de 14-13 diepte Par-ky de kloof uit maar het kreeg wel de steun van scheidsrechter Koen Luts en lijntjesman die bij 21-18 het punt onterecht toekende aan de thuisploeg. Menen begon te wankelen en Peris riep zijn jongens twee keer op korte tijd naar de kant voor een bezinningsmoment (23-22). Sinnesael maakte het punt nadien en de ingevallen Gevert knalde de setbal in het net.

Menen charmeert en dirigeert

Cox blokte zijn team in het tweede spel naar 2-4 en Rychlicki dikte de score aan met zijn opslag (2-5), Gorski deed nog beter voor Menen: zes opslagen op rij en 8-5. De ingevallen Dumont maakte geen al te beste beurt en kreeg de receptie moeilijk afgestemd. Een ace van Winkelmuller loodste Par-ky naar 17-11, weer tijd voor een time-out bij Joel Banks. Dat zou hij aan 21-15 nog eens moeten overdoen. Menen charmeerde en dirigeerde. Vandecaveye -aangemoedigd door een handvol ex-ploeggenoten van Marke-Webis- kwam succesvol in aan de opslag: 23-17, de set was daarmee veiliggesteld.

De Limburgers deden het in de derde beurt met Maan en Sighinolfi in de basis maar dat belette Menen niet van op 4-1 te komen, de Winkelmullershow hield maar aan toch vocht Maaseik terug: 5-5. De drie volgende punten gingen weer naar de thuisploeg. Kopzorgen voor Joel Banks bij de eerste technische time-out zeker omdat zijn jongens maar geen vat kregen op Winkelmuller. De Fransman werd een eerste keer afgeblokt bij 11-10. Het begin van een moeilijkere periode bij Menen: van 14-14 naar 17-20. Par-ky leek een vogel voor de kat bij 21-24 maar dan was het moment van Gorski aangebroken. Met 5 opeenvolgende raketten serveerde hij zijn ploeg naar de winst. Het feest kon beginnen.

Volgende week gaat Par-ky op bezoek bij VH Leuven, waar het zijn maximum verdedigt.

(MPM)

Setstanden: 25-23, 25-19 en 26-24.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier