Meisjes U18 uitgeschakeld voor EK volleybal na nederlaag tegen Bulgarije

Louka Maertens zat in de selectie. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In de kwalificaties voor het Europees volleybalkampioenschap 2017 voor meisjes tot 18 jaar is België uitgeschakeld nadat het zondag met 3-0 verloor van Bulgarije.

De laatste wedstrijd tegen gastland Bulgarije start met enkele sterke aanvallen van België waardoor ze de eerste time out met 6-8 kunnen ingaan. De Young Yellow Tigers staan zowel in aanval als in blok-verdediging scherp, waarmee ze mooi inspelen op de mindere verdediging van de Bulgaarse meisjes. Deze herpakken zich echter snel in blok en maken de set af tot 25-20.

De tweede set wordt gelijklopend ingezet, maar Humblet vormt drie punten op rij een stevig blok tegen de harde aanval van Bulgarije en zorgt er zo voor dat België het voortouw neemt. Even dreigt Bulgarije zich te herpakken, maar Noor Van den Heede brengt een zeer mooie opslagreeks met vier aces op rij. Bulgarije laat zich echter niet kennen en slaagt er toch nog in de set af te maken met 25-22.

Bulgarije is na de tweede set zeker van de kwalificatie, maar onze Young Yellow Tigers laten de moed niet zakken en halen samen het onderste uit de kan: 4-9. Met nog enkele mooi geplaatste ballen brengen ze het tot 24-23. Bulgarije haalt echter nog een laatste keer uit met een zeer sterke aanval, en maakt de derde set af met 25-23. West-Vlamingen Louka Maertens (Volleybalschool Vilvoorde, uit Izegem) en Felice Vanassche (Volleybalschool Vilvoorde, uit Kuurne) zaten in de selectie.

(Belga/MC)

Bulgarije – België 3-0

Setstanden: 25-20, 25-22, 25-23

België speelde met Humblet 7, Krenicky 5, Degelin 4, Van den Heede 8, De Paepe 9, Vanassche 2. Libero: Demeyer. Kwamen in: De Donder, Maertens 3, Guasto, Goossens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier