Meisjes U15 VT Kortrijk verloren dit seizoen nog geen set

De regionale U15 meisjes van VT Kortrijk zijn kampioen. Op de foto zien we trainer-coach Sarah Laridon, Hanne Depaepe, Julie Libbrecht, Diede Vandenbuscche, Marie Boone, Febe Sustronck, Lieze Demolie, Helen Verhue, Hannelore Cosaert en Janne Decoene. (Foto KDS)
Redactie KW

De meisjes zijn dan ook al zeker van de titel in hun regionale reeks, maar willen in de resterende drie matchen ook zonder setverlies blijven.

Vijftien wedstrijden gespeeld en die ook alle vijftien gewonnen, 1.125 punten gemaakt en nul sets verloren. Dat zijn de indrukwekkende cijfers van de U15 meisjes regionaal van VT Kortrijk. Het hoeft niet te verbazen dat de ploeg dit seizoen los kampioen speelt. “En toch had ik dit niet verwacht”, lacht de 33-jarige trainer-coach Sarah Laridon. “Ik wist meteen dat ik een goed ploegje had dat ervoor wilde gaan, maar zo’n schitterend seizoen durfde ik niet te voorspellen. De meisjes verdienen het wel. Ze zijn technisch heel sterk en leggen de lat hoog voor zichzelf. Alleen de sportieve uitdaging was iets te beperkt dit seizoen.”

Ondanks de weinige tegenstand houdt Sarah haar team elke wedstrijd scherp. “Eén van mijn stokpaardjes is dat de meisjes moeten spreken tegen elkaar. Het zijn allemaal introverte lieve speelsters die zich niet snel opjagen. Op training hamer ik erop dat ze de bal moeten opeisen. Wat ik nog veel zeg, is: hou het uitdagend voor jezelf. Tegen Kuurne verloren we bijvoorbeeld bijna een set, omdat de tegenstander ons in slaap wiegde. Dat moeten we vermijden in de toekomst. Ze moeten gefocust blijven door te letten op hun recepties en na te denken over hun service. Dat is het voordeel als je alles wint. Je hebt tijd om toekomstgericht te werken”, aldus Sarah.

Een mens zou zich afvragen: hadden de meisjes niet beter in een hogere reeks gespeeld? “Ik kreeg die vraag al vaak”, geeft Sarah toe.

Huzarenstukje afmaken

“Ook van ouders. Maar ik blijf erbij: de meeste meisjes staan dit seizoen voor het eerst met zes op het veld. Speel je dan meteen tegen georganiseerde ploegen, dan is dat niet goed voor het zelfvertrouwen, terwijl het geloof in eigen kunnen nu groot is bij de meisjes. Ze zijn klaar voor de stap naar een provinciale reeks, maar zover zijn we nog niet. Er wachten ons nog drie heel belangrijke wedstrijden.”

Tegen Kuurne, Gullegem en Bissegem willen de Kortrijkse meisjes immers slagen in hun huzarenstukje: het seizoen afwerken zonder setverlies. “We waren daar lang niet mee bezig, maar nu we er zo dicht bij zijn, gaan we ervoor. De meisjes vroegen me al of we dan in het boek van Guinness World Records komen. Dat weet ik niet”, lacht Sarah.

(JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier