“Meedraaien aan de top in Liga B moet lukken”

Redactie KW

VT Marke-Webis heeft zijn zesde plaats in de competitie verwerkt met een paar ronkende transfers. Met de komst van Ward Coucke (receptie), Jelle Nagels (libero) en Lander Vandecaveye (receptie) haalde het een pak Liga A-ervaring binnen. François Baveye (Nijvel) is dan weer een jonge middenspeler met potentieel.

De 26-jarige Lander Vandecaveye – broer van Louis en Gilles – flirtte al langer met de fusieploeg. “Vorig seizoen voerde ik gesprekken met coach Van Huffel over een eventuele transfer, maar mijn knieblessure herstelde trager dan verwacht waardoor alles in het water viel. Het was voor mij een moeilijke periode omdat ik het eigenlijk beu was om te revalideren en machteloos langs de kant te moeten zitten”, aldus Lander.

“ik ben gemotiveerder dan ooit om helemaal terug te keren”

“Ik heb verschillende specialisten geraadpleegd en ze zijn het er allemaal over eens dat ik een grote kans maak om opnieuw pijnvrij te kunnen volleyballen. Ik trainde al op zand in functie van mijn beachseizoen met Louis en dat voelde al behoorlijk goed aan. Natuurlijk ben ik nog niet 100 procent, maar ik ben gemotiveerder dan ooit om helemaal terug te keren. Al besef ik wel dat een loopbaan in Liga A – waar de trainingsintensiteit veel hoger ligt – niet meer voor mij is weggelegd. Marke-Webis is daarom de perfecte club voor mij. Niet alleen omdat ik er een groot deel van mijn jeugd doorliep, maar ook omdat mijn broers het hier altijd naar hun zin hadden.”

Ideale mix

Lander gelooft dat Marke-Webis straks een beter seizoen zal draaien. Met een zesde plaats bleven de jongens van Van Huffel toch beneden de verwachtingen. “Grotendeels door blessurepech”, voegt Vandecaveye eraan toe. “Maar met de transfers die de club nu realiseerde, moeten we in staat zijn om mee te draaien aan de top van de reeks. We beschikken met Nagels over een van de betere libero’s die dit seizoen uitkwam in de Liga A. Ik was altijd onder de indruk van zijn prestaties toen ik nog met hem speelde in Gent. Ward Coucke is ook een man die pakken ervaring meedraagt en ik speelde toch ook verschillende jaren bij Menen. De laatste jaren ontbrak het soms aan ervaring bij Marke-Webis, een excuus dat we nu alvast niet meer kunnen inroepen. De mix van de jonge talenten met de oudere gasten lijkt me ideaal.”

Marke-Webis ziet goudhaantje Gilles Vandecaveye wel vertrekken naar Prefaxis Menen. “Enerzijds jammer want met Gilles zouden we misschien kunnen meedoen voor de titel. Anderzijds denk ik dat het moment rijp was voor hem om die stap voorwaarts te zetten.”

Grote concurrentie

Ward Coucke (34), die dit seizoen vaak verkommerde op de bank bij Lendelede, kijkt alvast uit naar zijn nieuw avontuur: “Ik had het gevoel dat Marke-Webis mij meer kon gebruiken dan Lendelede, waar ik aanvallend niet echt tot mijn recht kwam. Normaal zou mijn schouder weer helemaal in orde moeten zijn en zal ik mij na drie jaar aanvallend nog eens kunnen uitleven. Een basisplaats afdwingen wordt geen sinecure met jongens als Vandecaveye en Dewyspelaere als concurrenten, maar dat maakt het net uitdagend.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.