Maureen van der Woude ruilt Hermes Oostende voor Nederlandse landskampioen

Maureen van der Woude ontbolsterde naarmate het seizoen vorderde. © PR
Redactie KW

Middenspeelster Maureen van der Woude verlaat Hermes Oostende en verdedigt volgend seizoen het blauw-wit van Sliedrecht Sport, sinds 2017 onafgebroken landskampioen in Nederland.

Maureen van der Woude (19), geboren in Deventer, speelde reeds in de jeugd bij VC Zwolle. Op 15-jarige leeftijd maakte ze haar debuut bij Regio Zwolle, waarna ze drie seizoenen in de Eredivisie speelde. Het voorbije seizoen won ze met Hermes Oostende de beker van België. Nu maakt ze de overstap naar de Nederlandse landskampioen Sliedrecht Sport.

Ze stond bovenaan mijn wensenlijst, omdat ze alles in huis heeft wat ik in een middenspeelster zoek”, licht trainer-coach Vera Koenen toe. “Ze is fysiek sterk, allround, heeft veel aanvalspower én blokkerend inzicht. Daarnaast is ze nog jong, maar ook een speelster met pit. Iemand die nooit opgeeft en hard werkt; daar houd ik van.”

Maureen van der Woude kijkt reikhalzend naar haar terugkeer in de Nederlandse competitie uit: “Ik verwacht dat ik me bij Sliedrecht verder kan ontwikkelen en hoop dat we komend seizoen weer meespelen om de prijzen. Ik zie het erg zitten om dit met de staf en speelsters waar te maken.” (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier