Matthijs Verhanneman verlengt overeenkomst met Knack Volley voor twee seizoenen

Matthijs Verhanneman tekende woendag zijn contract.© gf
Matthijs Verhanneman tekende woendag zijn contract.© gf
Redactie KW

Bij Knack Volley is de sportieve cel begonnen met de contractbesprekingen voor volgend seizoen. De helft van de ploeg is einde contract. Matthijs Verhanneman is de eerste van die zes die al een nieuwe overeenkomst sloot. Hij onderschreef een contract voor twee seizoenen extra.

De 32-jarige Verhanneman volgde de volleybalschool en debuteerde het seizoen 2005-2006 in de hoogste reeks bij Kruibeke. Voor het seizoen 2006-2007 verkaste hij naar Knack, trok na vijf seizoenen voor twee jaar naar Italië (Ravenna en Molfeta) om in 2013 terug te keren naar Knack. Hij heeft er met dit seizoen dertien campagnes opzitten en vergaarde daarin zes titels en zeven bekers naast een zestal supercups.

“Kortste besprekingen ooit”

Speelt het corona-gegeven een rol bij de onderhandelingen? “In mijn geval alvast niet. Zowel Knack als ikzelf wilden met elkaar doorgaan. Dat is een degelijke beginbasis en moet er niet lang gepalaberd worden. Dit zijn de in tijd kortste besprekingen ooit geweest in mijn sportieve loopbaan.”

“Wij zijn hier met ons gezin gesetteld en dan is een buitenlands avontuur, want dat is een aantreden bij een ploeg in een buitenlandse competitie altijd, geen opportuniteit meer”, verduidelijkt hij. “Ik hou het liever bij die zekerheid van nog twee seizoenen topvolleybal, ook Europees, met Knack Roeselare.”

Naast Verhanneman zijn nog vijf spelers einde contract. Hendrik Tuerlinckx, Dennis Deroey, Pieter Coolman, Stijn Van Schie en Andreas Fragkos moeten de onderhandelingstafel nog passeren. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.