Matige start voor Mardavo Marke B: “We morsen te veel met onze kansen”

Karen Martin. © KDS
Redactie KW

Na een nipte 3-2-nederlaag tegen VT Gullegem C staat Mardavo Marke B voorlopig op een achtste plaats in vierde provinciale A. En dat is teleurstelling, want de ploeg mikte op een plek in de top vijf.

“We hadden er inderdaad meer van verwacht”, stelt spelverdeelster Karen Martin (20). “We lieten al te veel kansen liggen. Neem de match van afgelopen weekend tegen VT Gullegem C bijvoorbeeld. We kwamen 0-1, maar verloren na een vijfsetter. Ook de match daarvoor tegen Komen zat er meer in dan een 3-0-verlies. We moeten leren om onze kansen af te maken.”

Mardavo B mikte voor de competitiestart op de top vijf. “En daar geloven we nog altijd in”, gaat Karen verder. “De onderlinge duels tegen Dadizele B en Bissegem B worden heel belangrijk. Ook af en toe eens stunten zal nodig zijn om alsnog op te klimmen. En niet meer met punten morsen, natuurlijk.”

versterkingen

Met zus Luna Martin en de Poolse Aneta Kojs trok Mardavo twee nieuwe speelsters aan. Hun integratie in de spelersgroep verloopt vlot. “Luna en Aneta voelden zich snel thuis. Dat is ook logisch. Mardavo is een familiale ploeg, waar iedereen goed aan elkaar hangt. De twee nieuwkomers zijn ook serieuze versterkingen. Luna begon als reserve, maar kreeg haar kans tegen Gullegem en deed dat uitstekend. Ook Aneta toonde al haar meerwaarde.”

Over haar eigen seizoen als spelverdeelster is Karen matig tevreden. “Het kan altijd beter, maar voorlopig gaat alles goed. Tegen Komen kon ik er jammer genoeg niet bij zijn, terwijl ik wist hoe belangrijk die match was. Hopelijk kan ik de ploeg dit seizoen nog aan veel overwinningen helpen.” (JDH)

Zaterdag 28 oktober om 18.30 uur: Mardavo Marke B – Beaphar Poperinge C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier