Martijn Colson blijft bij Menen, Mathijs Desmet van Knack mag niet komen

Martijn Colson doet er nog een jaartje bij in Menen. © (Foto MPM)
Redactie KW

Toch wel enigszins verrassend nieuws vanuit Menen waar Martijn Colson zijn handtekening zette onder een nieuwe overeenkomst bij de grensclub. Het bestuur wilde Mathijs Desmet graag voor een seizoen huren van Roeselare maar de buren van Knack zetten het licht op rood.

Mathijs Desmet speelt al drie seizoenen voor Knack maar moet zich veelal tevreden stellen met invalbeurten. De jonge blonde receptie-hoekspeler (20) stond open om elders op uitleenbasis aan de slag te gaan waar hij min of meer zeker was van zijn basisplaats. Menen klopte aan maar botste op een (voorlopige?) njèt van het Knackbestuur. Desmet ligt nog twee jaar onder contract in Roeselare. Hij moet er de concurrentie aangaan met Verhanneman, Fragkos en Van Schie.

Het verlengd verblijf met minstens één seizoen van Martijn Colson is een opsteker voor Menencoach Depestele. Colson geldt nog altijd als één van de betere middenmannen in België. Hij kan ook uit de voeten als opposite maar de trainer benadrukt dat het niet de bedoeling is dat hij volgend seizoen als hoofdaanvaller aan de bak komt. Decospan VT Menen gaat in eerste instantie nog op zoek naar een nieuwe hoofdaanvaller in de plaats van Jente De Vries die naar Gent verkast en naar een extra hoekaanvaller (voor de Zweed Linus Ekstrand die niet terugkeer). Door de coronacrisis kunnen er zich nog wel koopjes aandienen want de transfermarkt is ondertussen helemaal in mekaar gezakt. Ook de Red Dragons Lowie Stuer en Arno Van de Velde zoeken nog een club maar zijn (nog) niet in beeld bij Menen.

Het is nog niet duidelijk of Menen nog een libero aantrekt. Yentl Bille heeft nog een contract en Mathieu Vanneste wil misschien nog een jaartje op die positie depanneren. Bovendien moet Anshel Ver Eecke in het tussenseizoen een heupoperatie ondergaan en zal hij bij de competitiestart nog niet als aanvaller uitgespeeld kunnen worden. Het is niet uitgesloten dat Ver Eecke in die periode ritme zal opdoen als libero.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.