Marta Sobolska en Annelies Vandenabeele winnen BK-manche beachvolleybal in Aalst

Marta Sobolska en Annemies Vandenabeele wonnen de BK-manche beachvolleybal in Aalst. © VDB
Redactie KW

In de finale waren ze een klasse te sterk voor Arianne Mertens en Isabel Van den Broeck.

Voor de BK-manche beachvolleybal in Aalst gaven enkele sterke West-Vlamingen verstek. Zo was er geen sprake van het duo Els Vandesteene-Maud Catry, maar ook onder meer Nina Coolman, Lander Vandecaveye en Anshel Ver Eecke waren niet aanwezig.

Toch slaagde een West-Vlaams duo erin om vlot het tornooi te winnen bij de dames. Marta Sobolska, die de voorbije jaren het BK won samen met Katrien Gielen en in de zaal uitkomt voor VT Lendelede, won in Aalst aan de zijde van Annelies Vandenabeele uit Ardooie. De dames hadden drie sets nodig in de kwart- en halve finale, maar haalden in de finale zwaar uit tegen Arianne Mertens en Isabel Van den Broeck. Met 21-9 en 21-13 was de tornooiwinst snel een feit.

Bij de heren ging de overwinning in Aalst naar Red Dragon Sam Deroo (ex-Knack) en Tim Van de Wielle. Louis Vandecaveye was er de beste West-Vlaming. Door de afwezigheid van broer Lander speelde hij samen met gelegenheidspartner Jens Christiaens en haalde hij de halve finale. Ook Knackspelers Matthijs Verhanneman en Hendrik Tuerlinckx waren goed voor een plaats in de top acht.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier