Marke-Webis zakt naar vierde plaats

Redactie KW

Geen punten voor Marke-Webis op bezoek bij Nijvel (3-0). Daardoor zakken de jongens van Kris Tanghe naar de vierde plaats in het klassement.

Deze match was een inhaalwedstrijd. Het duel stond al op 24 november gepland, maar na 12-11 in het openingsspel trad er een lichtpanne op. Op vrijdag 21 december om 21u15 vonden beide ploegen een nieuw tijdstip. Assistent-coach Dieter Vandenbroucke kon omwille van beroepsredenen niet present tekenen.

Tonnen ervaring

Marke deed twee sets goed mee, maar zag Nijvel finaal toch telkens aan het langste eind trekken. De Waals-Brabanders haalden tonnen ervaring binnen in het tussenseizoen en het is dan ook geen toeval dat ze al maanden meedraaien in de subtop. Ook in de Beker van België botste MWB al tegen een sterker Nijvel.

Vandecaveye en zijn maats leken lange tijd op weg om de derde beurt te pakken. De bonus van vier punten verminderde echter naarmate het spel vorderde. Er was lange tijd niets aan de hand, maar na de 20-22 stak de thuisploeg weer een tandje bij. Het slot kon alle kanten uit.

Zondag tegen Waasland Kruibeke

Helaas voor de groenhemden bleef de thuisploeg het koelbloedigst op het moment dat het om de knikkers draaide. Met een zware 3-0 tot gevolg. Geen tweede, maar wel een vierde plaats voor Marke-Webis.

Zondag moet de fusieclub weer aan de bak, dit keer in eigen zaal. Dan komt Waasland Kruibeke over de vloer. Om het jaar met een goed gevoel af te sluiten is alleen een driepunter goed genoeg.

Setstanden: 25-22, 25-21, 27-25

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier