Marke-Webis wipt weer naar de tweede plaats

Redactie KW

Dankzij 3-1-winst (17-25, 25-21, 25-13 en 25-20) tegen Haacht en het onverwacht verlies van Lendelede, mag Marke-Webis zich weer de nummer twee van de Liga B noemen.

Louis Vandecaveye had voor de wedstrijd al gewaarschuwd voor de sterktes van de nieuwkomer van de reeks want Marke-Webis ontsnapte in de heenwedstrijd al aan puntenverlies. De Vlaams-Brabanders kwamen weer met ambities tussen de lijnen en dicteerden direct de wet. Coach Kris Tanghe -die voor de rest van het seizoen geen beroep meer kan doen op opposite Olivier Coussens- werd niet vrolijk van de 9-14-tussenstand. Haacht serveerde zeer stevig en had met Sybers een gedroomde afwerker op het parket. Marke-Webis stelde daar maar weinig tegenover en ging roemloos ten onder.

Set twee kondigde zich weer als moeilijk aan wanneer Haacht meteen twee puntjes voorsprong nam maar dit keer mocht de reactie van marke-Webis er wel zijn. Oerlemans compenseerde zijn foutjes in receptie met zeer secuur aanvalswerk (64%) en stuwde zijn team via 16-12 naar setwinst.

Haacht leek wel van de kaart en bakte er nog weinig van. De snelle 10-5 van Dewyspelaere en co kwamen niet meer in gevaar. Vandecaveye pikte ook zijn puntjes mee (21-17) en uiteindelijk werd het nog een afstraffing voor de bezoekers.

Een sterk blokkerende Dewyspelaere zette de toon in het laatste spel waarin Haacht maar kon aanklampen tot 13-11. Maar zodra de fusieploeg een tandje bijstak, konden de bezoekers niet meer volgen.

De drie punten brengen Marke-Webis weer op een mooie tweede plaats naast Puurs. Nijvel is de nieuwe verrassende leider terwijl Lendelede de grote verliezer van de speeldag is. Het tuimelt van de koppositie naar de vierde stek.

Volgende zondag speelt Marke-Webis de derde competitiematch op rij in eigen zaal. Dan komt middenmoter Booischot A op bezoek.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier