Marke-Webis wint van Genk

Brecht Dewyspelaere. © (Foto MPM)
Redactie KW

Met de simpele 3-0-zege (26-24, 25-18 en 25-19) tegen Genk, blijft Marke-Webis bovenaan de klassering meedraaien.

Eén wijziging in de ploeg tegenover de match van de week voordien. Libero Jelle Nagels nam weer zijn vertrouwde plaats in als libero. Chevalet verhuisde daardoor weer naar de huppelhoek.

De beste start was voor de thuisploeg die met Brecht Dewyspelaere weer een zeer bepalende speler in de rangen had lopen (8-6 en 16-12). Maar ook Genk, vorige week nog Puurs geklopt, let zich geregeld tonen via kapitein Filip Bruyndonckx. De Limburgers namen het heft over en kwamen op 19-21. In een spannende slotfase trokken de jongens van coach Kris Tanghe het laken naar zich toe.

Het nipte verlies was een ferme kaakslag voor Genk dat vanaf dan constant in de achtervolging zou moeten. In de tweede en de derde set namen de groenhemden telkens een snelle voorsprong die ze niet meer uit handen zouden geven. Dewyspelaere scoorde in totaal 17 punten (52% aanvalsrendement), Van Den Driessche werd met 9 punten de tweede beste aanvaller (een offensieve 7 op 12)

Volgende week zaterdag gaat Marke-Webis op bezoek bij Noorderkempen. Een zeer verraderlijke verplaatsing tegen een ploeg die ook in de bovenste regionen van de klassering kampeert.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier