Marke-Webis wint tiebreak van Nijvel

Marke-Webis heeft thuis een tiebreakzege gepakt tegen Nijvel. Het werd 3-2 met 25-23, 16-25, 20-25, 25-22 en 15-11 als setstanden.

MWB wilde thuis iets rechtzetten na de 3-2-nederlaag van vorige week in Vilvoorde. © MP

MWB wilde thuis iets rechtzetten na de 3-2-nederlaag van vorige week in Vilvoorde. Het was al de vijfde keer dit seizoen dat Marke een tiebreak moest afwerken. Dit keer wilde Marke-Webis de volle buit pakken, maar het begon met 3-6 wel mak aan de partij. Nadien zou Marke wisselvallig acteren en dat uitte zich ook in het scoreverloop. De thuisploeg bouwde een paar keer een voorsprong uit via Vandenberghe, maar telkens bleef de bezoekende reactie niet uit (16-18). Na de 20-21 nam MWB wel definitief afstand met een blok een outsmash van de bezoekers.

Een ander verhaal na de kampwissel met Marke-Webis dat geen poot aan de grond kreeg. Nijvel liep meteen uit en de achterstand zouden de thuisjongens niet meer te boven komen. Integendeel, want de achterstand werd steeds groter. Uiteindelijk zou Marke na de 12-16 nog een pak rammel voor de broek krijgen. Ook de wissel Vincart voor Maes haalde niets meer uit: 16-25.

Marke-Webis heeft thuis een tiebreakzege gepakt tegen Nijvel.
Marke-Webis heeft thuis een tiebreakzege gepakt tegen Nijvel.© MP

De fusieploeg wiste via een blok de matige start van het derde spel uit. Na de 6-6 hadden de groenhemden het weer lastig en Nijvel nam opnieuw de bovenhand. De 13-15 strandde in het blok en ook het punt nadien botste MWB op een bezoekende muur. Die scheve situatie werd niet meer rechtgetrokken.

In set vier kon Tanghe geen beroep meer doen op Vandenberghe die licht geblesseerd was en bij 5-7 zag het er niet denderend uit voor Marke. Maar met Maes aan de opslag scoorde de thuisploeg 5 punten op rij. De ingevallen Dewyspelaere pikte geregeld zijn puntje mee, maar toch kwam Nijvel weer piepen: 17-18. Wanneer MWB een tandje bijstak, konden de Waals Brabanders niet meer volgen.

Voor de zesde keer dit seizoen een tiebreak dus voor Marke-Webis en daarin pakten de donkere wolken bijeen toen Dewyspelaere twee keer op rij miste: 7-10. Maar dan kende Marke weer een helder moment: vijf punten na mekaar. Meteen ook goed voor de zege.

Volgende week zaterdag gaat Marke op bezoek bij topploeg Booischot. Bij winst kan het weer een beetje voeling krijgen met de top.

(MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.