https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Marke-Webis wint seizoensopener in bij Vilvoorde

Dieter Vandenbroucke moest al meteen gaan puzzelen. © MP
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

In Nationale 1 -de vroegere Liga B- is Marke-Webis het seizoen gestart met een overwinning bij Vilvoorde. Het werd 1-3 met 25-27, 18-25, 25-22 en 21-25 als setstanden.

Nieuwe coach Dieter Vandenbroucke -opvolger van Kris Tanghe- moest meteen aan het puzzelen gaan, want hij kon geen beroep doen op zijn middenmannen Korneel Van Den Driessche (verzwikte enkel) en Wouter Hollez. Daardoor moest Brecht Dewyspelaere van positie switchen en werd hij als middenman uitgespeeld tegen de jonge beloften van Vilvoorde. Ook de andere middenspelen François Baveye is nog maar terug van de ziekenboeg. En die handicaps lieten zich ook gelden in de match want Marke-Webis kon aanvankelijk moeilijk een vuist maken tegen de youngsters van Vilvoorde.

De eerste set werd een nek-aan-nekrace met Vilvoorde dat toch op het juiste moment het verschil kon maken. Ook de tweede beurt verliep aanvankelijk in evenwicht, maar de jongens van Vandenbroucke hadden met Vermeesch een secure pion in de rangen die halverwege het verschil kon maken.

Marke-Webis kwam in set drie met 9-4 achter, Vilvoorde verdedigde enthousiast en efficiënt. Na de 21-19 werd de West-Vlaamse levenslijn verbroken, maar in de vierde beurt maakte MWB na 20-20 wel een secuurdere indruk.

‘Dit zijn drie mooie punten”, reageerde coach Vandenbroucke na de match. “We kunnen terugblikken op een collectief sterke prestatie tegen een ploeg die sowieso nog mooie dingen zal tonen. Ik denk niet dat er hier veel clubs met de de volle buit gaan lopen. Onze puike start vraagt om bevestiging.”

Volgende week moet Marke-Webis weer op verplaatsing aan de bak. Het gaat dan op bezoek bij Mendo Booischot.

(MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.