Marke-Webis wint nog eens simpel

© MP

In eigen zaal heeft Marke-Webis geen set moeten prijsgeven aan staartploeg Zoersel. Het werd 3-0 met 25-21, 25-21 en 25-13.

Marke-Webis had vorige week bij momenten de tanden getoond maar het verloor wel na een belle van leider Guibertin. De jongens van trainer Kris Tanghe wilden een derde opeenvolgende nederlaag sowieso vermijden want ondertussen waren ze al weggezakt naar een teleurstellende zevende plaats. De komst van nummer voorlaatst Zoersel A was het ideale moment om het vertrouwen weer op te krikken en een grijs seizoen nog wat kleur te geven.

Hoewel het verschil in het klassement tussen de twee ploegen behoorlijk groot was, bleef Zoersel aanvankelijk goed in het spoor van de thuisploeg: 8-6 en 14-13. De Antwerpenaars wachtten tot diep in het spel om toe te slaan en een eerste keer op voorsprong te komen bij 19-20. Even kregen ze het warm maar met het mes tussen de tanden keerde Marke de situatie helemaal om.

In set twee zagen we bijna een identiek spelbeeld met Zoersel dat dikwijls met snedige aanvallen uitpakte en Marke onder druk bleef zetten. De bezoekers moesten zich wel beperken tot aanklampen want de voorsprong pakken, ging dit keer niet. Na de 15-14 duwden de groenhemden het gaspedaal weer in met eenvoudige setwinst tot gevolg.

In het laatste bedrijf gingen de bezoekers receptioneel helemaal kopje onder, al was dat natuurlijk vooral de verdienste van het opslagwerk van MWB. De 5-1 werd zelfs 17-9. Zoersel was eraan voor de moeite en kreeg ook na de 23-13 geen bal meer tegen het parket. Een deugddoende zege voor de thuisploeg na een paar moeilijke weken.

Volgende week mag Marke-Webis weer opdraven in eigen zaal. Het speelt dan tegen subtopper Fenix Haacht.