Marke-Webis wint nagelbijter van Noorderkempen

Spanning en sensatie in de Markse sporthal waar Marke-Webis de topper won van Noorderkempen met 3-2. De fusieclub kwam nochtans 0-2 achter maar vocht nadien verbeten en succesvol terug.

Marke-Webis had alleen op de openingsspeeldag tegen Puurs punten laten liggen en met de komst van Noorderkempen kwam een tweede grote test. Het vroegere Vosselaar won de laatste vijf matchen en is zo opgerukt naar de subtop. Hun topvorm uitte zich ook tussen de lijnen want de Kempenaars kwamen dankzij stevige opslagen van Lemmens (beachpartner van Menenspeler Anshel Ver Eecke) op 6-10. Van Den Driessche blokte wat hoop bijeen maar na de 12-13 moest de thuisploeg het initiatief overlaten aan Noorderkempen dat via 17-20 afstevende op setwinst.

De 4-2 van Coussens beloofde veel goeds, toch incasseerde MBW dan vier punten op rij. Dewyspelaere betaalde de rekening en mocht plaatsmaken voor Oerlemans. Maes acete naar 11-11, Noorderkempen reageerde met gerichte opslagen naar Oerlemans. Bij 13-16 loste Vincart de jonge Maes af. De kloof werd niet meer gedicht.

Vincart bleef op het parket in het derde spel en het scoren lukte nu veel beter. Ook serverend haalde de ploeg nu een veel hoger rendement. Bij 11-6 voerde de bezoekende coach twee wissels door maar het verschil werd alleen maar groter.

Ook in het vierde bedrijf zette MWB de toon en kreeg vooral ook veel hulp van de tegenstander die de ene fout na de andere liet noteren. Vier outsmashes op korte tijd stonden synoniem aan 10-4. Een blok op Oerlemans (18-15) zorgde nog even voor stress, Van den Driessche bracht weer rust met een ace. Oerlemans maakte de klas af met een perfecte pipe-aanval.

Een benarde situatie in de belle waarin Marke op 0-3 kwam. De time-out van Tanghe en de opslag van Vincart brachten soelaas. In één ruk naar 6-4. Een winnende opslag van Van Den Driessche bij 12-9 zette de sporthal in vuur en vlam, twee bloks tegen zette Noorderkempen weer langszij. Na de 13-13 was het nagelbijten met lange rally’s, beklijvende punten en discutabele fasen. Oerlemans scoorde de 15-14 en Noorderkempen joeg de matchbal buiten. Een mooie driepunter dus die Marke-Webis op de tweede plaats houdt in het klassement.

Volgende week staat Marke-Webis weer voor een lastige opdracht. Het mag dan op bezoek bij seizoensrevelatie Nijvel. MWB heeft geen al te beste herinneringen aan de laatste verplaatsing naar daar. Het werd er eerder dit seizoen immers uit de Beker van België gekegeld.

(MPM – Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.