Marke/Webis wint moeiteloos 3-0 van Thimister

Archieffoto. © (Foto VDB)

Tegen staartploeg Mortroux/Thimister handhaafde co-leider Marke/Webis moeiteloos zijn gedeelde leiderspositie in Liga B in drie sets.

Het jonge Thimister dat zonder Urnaut naar Marke kwam afgezakt was overigens geen partij voor de thuisploeg die van meetaf aan de partij in handen nam. Marke/Webis sloeg rap een 7-4 bij elkaar als de bezoekende coach al tot een dubbele wissel met zijn spelvereler overging. De thuisploeg moest overigens niet eens uitstekend spelen en kon zich al eens een foutje permitteren om tot maximaal zes punten voorsprong te nemen die eerste set die op 25-20 beslecht werd.

Bij Marke/Webis scoorde Oerlemans ook de eerste herneming aanvallend geregeld en Vandendriessche liet zich opmerken in het centrum. Echt weerwerk kwam er evenwel niet van aan de overkant en Marke/Webis kon gemakkelijk verdubbelen met uiteindelijk 25-19.

In dergelijke partijen is het altijd moeilijk om ook die derde set geconcentreerd aan te vatten. En meer door de eigen groeiende foutenlast dan het betere spel van Thimister kwam de thuisploeg 0-4 en 5-8 in het krijt die derde beurt. Het volstond evenwel die vervelende fouten achterwege te laten om 9-9 gelijk te komen en niet meer verontrust te worden naar 25-17.