Marke-Webis wint laatste thuismatch, mét vertrekkers Plasman en Veys

Redactie KW

Marke-Webis had geen lastige klant in de laatste thuismatch van het seizoen. Berlare-Zele kwam op bezoek en legde de West-Vlamingen niet veel in de weg naar een makkelijke zege.

De wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van enkele anciens bij Marke-Webis. Brecht Plasman en Sam Veys speelden hun laatste wedstrijd voor de liga B-ploeg en dat inspireerde de mannen van Jan Van Huffel direct tot een goed wedstrijdbegin. Berlare-Zele had het moeilijk met de opslagdruk van de thuisploeg en kon niet veel klaarmaken. 25-15 was de duidelijke eindstand in de eerste set.

Daarna kwam Berlare-Zele iets meer opzetten. Marke-Webis kreeg het moeilijk, maar werd nooit echt in verlegenheid gebracht. Het blok stond goed en net zoals in Puurs konden de West-Vlamingen er 2-0 van maken. 25-22 en de wedstrijd leek gespeeld.

Niet zoals in Puurs

Toch leken de West-Vlamingen opnieuw in hetzelfde bedje ziek als vorig weekend. In set drie kon Berlare-Zele te makkelijk terug in de wedstrijd komen en had Marke-Webis het toch nog moeilijk. Te veel fouten en geen opslagdruk zorgden voor 19-25. 2-1 en terug een wedstrijd dus.

Marke-Webis wint laatste thuismatch, mét vertrekkers Plasman en Veys

In Puurs was dat de ommekeer, maar deze keer liet Marke-Webis zich niet vangen. De mannen van Jan Van Huffel schoten terug wakker en speelden opnieuw verzorgd volleybal. Berlare-Zele kon geen aanspraak meer maken op een tweede set en met 25-14 werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Marke-Webis doet nog steeds mee voor de derde plaats in het klassement, maar moet wel volgend weekend vol aan de bak in Zoersel.

(SBH – Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.