Marke-Webis wint in belle bij Lendelede

De derby Black and White Company Lendelede – Marke-Webis, of de topper tussen de numers één en twee in de volleybal Liga B heren, groeide uit tot een ware propagendawedstrijd die in de belle gewonnen werd door de bezoekers.

BW Lendelede – Webis Marke : Joppe Pualides van Lendelede niet door het blok van Oerlemans en Van Den Driessche foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

De topper loste in al zijn facetten alle hooggespannen verwachtingen in. Twee ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven en knokten voor elke bal, heel wat toeschouwers en een schitterende ambiance, maar ook een prima wedstrijdleiding.

Beide opponenten moesten het overigens hebben van de collectieve sterkte. Het was Marke-Webis dat de beste start nam en die bonus naar de eerste overtuigende 19-25 deelwinst kon doortrekken. De eerste herneming was het de thuisploeg die overnam en uiteindelijk met 25-22 de bordjes gelijk hing.

Een verdedigend imponerende bezoeker kon de derde beurt met omgekeerde cijfers 22-25 optie nemen op de volle puntenwinst, maar kreeg die vierde beurt een dipje waardoor B&W C Lendelede met 25-16 de belle kon afdwingen.

Daarin sloegen de bezoekers vroeg een bonus van vijf punten bij elkaar. Tot Lendelede in een zinderende sfeer naar 13-13 dichtte om uiteindelijk met het kleinste 14-16 verschil de derbywinst aan Marke-Webis te moeten laten.

Eerste puntenverlies dus voor Lendelede dat als leider wel nog een bonus van drie punten telt op Marke-Webis in het klassement.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.