Marke-Webis wint felbevochten wedstrijd van Vosselaar

Kevin Blomme kreeg een applauswissel. © MPM

VT Marke-Webis Wevelgem A won afgelopen weekend met 3-2 tegen VC Vosselaar. Het was ook de laatste wedstrijd van kapitein Kevin Blomme, die na dit seizoen de schoenen aan de haak hangt.

Het was een typische eindeseizoensmatch, want in de eerste set werden er heel wat fouten gemaakt. Zonder Olivier Coussens moest Marke-Webis toch oplossingen proberen te vinden in de aanval. De afscheidnemende Kevin Blomme speelde sterk en nam zijn Marke-Webis op sleeptouw. De West-Valmingen kwamen snel een drietal punten voor en konden die kloof vasthouden. Door te veel fouten leken ze het op het einde nog uit handen te geven, maar de eerste set werd toch binnengehaald met 29-27.

In de tweede set stond het halverwege al 14-10 en Marke-Webis had alles onder controle. Na enkele goeie services en zwak verdedigen bij de West-Vlamingen kon Vosselaar uitlopen tot 14-19. De mannen van Jan Van Huffel vonden geen antwoord en moesten de tweede set aan Vosselaar laten met 19-25.

In set drie begon Marke-Webis opnieuw goed. De West-Vlamingen kwamen weer een drietal punten voor, maar konden die kloof nooit vasthouden. Vosselaar kwam bijna langszij, maar moest ook set drie aan Marke-Webis laten. De West-Vlamingen wonnen met 25-23.

Ook in set vier was Marke-Webis de beste ploeg, maar dat konden ze niet omzetten in een voorsprong. De West-Vlamingen maakten nog te veel fouten en keken snel tegen een achterstand aan. Vosselaar haalde de vierde set binnen met 23-25, maar dat hadden ze vooral te danken aan de hoge foutenlast bij Marke-Webis.

In de vijfde en beslissende set kwam Marke-Webis snel voor. Bij 8-6 leken de West-Vlamingen op weg naar de overwinning, maar Vosselaar kwam langszij en bij 11-13 leek de wedstrijd opnieuw gespeeld. Vosselaar had de kans om het af te maken, maar toen Kevin Blomme onder luid applaus werd gewisseld voor Gregory Zumbo maakte Zumbo het af met twee geweldige services.

Marke-Webis A – Vosselaar 3-2 (Setstanden: 29-27, 19-25, 25-23, 23-25, 17-15)