Marke-Webis Wevelgem wint tegen leider Vosselaar

Redactie KW

Door het verlies tegen de West-Vlamingen zakt Vosselaar naar de tweede plaats en komt Genk op kop van het klassement. Marke-Webis springt naar een zesde plaats in de Liga B.

In de eerste set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel ging goed op en neer en er werd verzorgd volleybal gespeeld. Bij 20-20 kon Vosselaar toch de bovenhand nemen en moesten de bezoekers een kloofje laten. De thuisploeg ging door en haalde de eerste set binnen met 25-22.

In de tweede set zat het vertrouwen goed bij Marke-Webis. Na de sterke prestatie uit set één was het duidelijk dat er iets in zat. De West-Vlamingen kwamen dan ook snel 6-12 voor en konden Vosselaar goed achteruit drukken. Toch kwam de leider terug in de set en zo stond het opeens 15-13. Beide ploegen bleven tot het einde aan elkaar gewaagd, maar deze keer was het Marke-Webis dat aan het langste eind trok. Onder leiding van een sterk ingevallen Samy Jouret won Marke-Webis de tweede set met 23-25.

Bij Vosselaar kwam er in de derde set een nieuwe opposite in de ploeg. De invaller zorgde voor meer power en enkele spectaculaire opslagen. Het vertrouwen kwam terug bij de thuisploeg, maar Marke-Webis hield de set goed onder controle. De uitploeg speelde zeer volwassen en Vosselaar vond geen antwoord op het spel van de bezoekers. Met 14-25 werd het overwicht ook duidelijk in de eindstand.

In de laatste set begon Vosselaar sterk. Na enkele punten kwamen de bezoekers toch weer in de wedstrijd en duwden ze door tot het einde. Marke-Webis liet Vosselaar nog even terugkomen, maar met enkele mooie punten haalden ze ook de laatste set binnen met 21-25.

Hoewel Vosselaar op de eerste plaats stond, vond ik ze toch niet zo sterk spelen

Passeur bij Marke-Webis, Emmerson Debusschere, zag zijn ploeg sterk spelen. “We speelden meer dan een degelijke wedstrijd tegen de leider. Hoewel Vosselaar op de eerste plaats stond, vond ik ze toch niet zo sterk spelen. Wij halen toch de drie punten en dat is het belangrijkste.”

Emmerson vond het een verdiende overwinning en had vooral lof voor zijn ploegmaats. “Iedereen speelde heel erg sterk, maar vooral Samy Jouret die er halverwege de tweede set inkwam, maakte het verschil. Samen met Korneel Van Den Driessche en Olivier Coussens zorgden zij voor de meeste dreiging.”

Marke-Webis had het moeilijk in het begin van het seizoen, maar begint nu toch beter en beter te draaien. “We hebben onze start gemist, maar zijn er nu wel aan het doorkomen. Jammer dat we het vorige week tegen Walhain niet konden afmaken, maar we zijn zeer tevreden met de drie punten van dit weekend.”

Volgend weekend ontvangt Marke-Webis PNV Waasland Kruibeke-Nieuwkerke. “In de vorige twee seizoenen was het altijd spannend tegen die ploeg. PNV startte ook niet heel goed aan het seizoen, maar we mogen ze zeker niet onderschatten. Iedereen kan van iedereen winnen in onze reeks, wij wonnen nu van de eerste, maar verloren dan wel van Kapellen dat onderaan staat. Als we het niveau halen van gisteren maken we zeker een goeie kans tegen PNV.”

(SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.