Marke-Webis verliest weer van zwart beest Lendelede

Redactie KW

Lendelede heeft zich herpakt na het verlies bij Kapellen vorige week. Het klopte de buren uit Marke met 3-0. Setstanden waren 25-23, 25-18 en 25-22. Voor Marke-Webis was het de derde opeenvolgende nederlaag in de derby.

Hamvraag was hoe Lendelede zich zou herstellen van de totaal onverwachte nederlaag bij Kapellen, die hen de leidersplaats kostte aan Achel. De Limburgers kwamen vorige week met 2-3 winnen bij Marke-Webis. Ondanks de nederlaag tankten de jongens van coach Van Huffel enkele liters vertrouwen omdat ze bij momenten aardig volleybal lieten zien. Ze wilden zaterdag in Steuren Ambacht dan ook komaf maken met hun Lendelede-complex. In de vorige confrontaties trokken Vanooteghem en zijn maats telkens aan het langste eind.

Eerste set

De zaal liep lekker vol voor de West-Vlaamse derby, ook de bezoekers tekenden sfeervol present. En dat hielp Marke-Webis naar een stevige start, die hen naar 5-8 leidde. Lang zouden Coussens en zijn gevolg niet kunnen genieten van de voorsprong. Lendelede kwam alsmaar beter in de match. Aan de tweede technische time-out had het al een bonus van twee punten opgebouwd. De reactie kwam via Vandecaveye (19-20) maar het slotakkoord in dat spel was toch voor Lendelede.

Tweede set

Identiek scenario in de tweede beurt met Marke-Webis dat zich liet opmerken en zo op 2-5 kwam. Aan de eerste onderbreking bedroeg de kloof nog echter 1 punt. Na de 7-8 stond er geen maat meer op Vandenberghe van Lendelede. De opposite scoorde zowat alles. Neem daarbij dat ook de blokwerking optimaal rendeerde en dan weet je dat Marke-Webis kansloos moest achterblijven.

Derde set

Van Huffel greep in met de inbreng van Jouret voor Gilles Vandecaveye. Dewispelaere loste Coussens af in de hoofdaanval. Toch bleven de groenhemden op achtervolgen aangewezen (6-3 en 15-10). Even leek een comeback in de maak voor de bezoekers maar van zodra Vandenberghe aangespeeld werd door Vanooteghem, scoorde Lendelede. Marke-Webis heeft zo zijn zwart beest weer niet kunnen slachten. Volgend weekend komen beide ploegen niet in actie in de Liga B omwille van de bekerfinales in het Sportpaleis.

Marke-Webis verliest weer van zwart beest Lendelede

(MPM – foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.