Marke-Webis verliest in Genk en is nog niet zeker van derde plaats

De ingevallen Samy Jouret bracht zijn ploeg terug op niveau
Redactie KW

VT Marke-Webis Wevelgem A verloor afgelopen weekend met 3-1 op het veld van Wara Genk.

Marke-Webis had een verplaatsing van bijna 200 kilometer achter de rug en dat was ook te zien aan hun spel. De West-Vlamingen hadden veel moeite met Genk en konden het de Limburgers nooit echt moeilijk maken. Marke-Webis had het heel moeilijk in receptie en maakte te veel fouten. Ook de opslag zorgde voor niet veel druk bij Genk. Met een makkelijke 25-22 stond het 1-0 in het voordeel van de Limburgers.

Ook in de tweede set kreeg Marke-Webis de receptie niet onder controle. Genk zat in een goeie flow en zette Marke-Webis constant onder druk. De Limburgers hadden ook het geluk aan hun zijde, want iedere bal viel goed. Een aantal spelers van Marke-Webis lieten hun kopjes hangen en de West-Vlamingen moesten zich ook in de tweede set gewonnen geven: 27-25.

Marke-Webis had het aanvallend heel erg moeilijk door het gemis van Olivier Coussens. Toch speelden de West-Vlamingen in de derde set beter. De ingevallen Samy Jouret bracht zijn ploeg terug op niveau en Marke-Webis haalde de derde set binnen met 26-28.

In de laatste set konden de West-Vlamingen het niveau van set drie niet aanhouden en opnieuw lieten ze Genk enkele punten uitlopen. Marke-Webis had zelden controle over de receptie en verloor de derde set met 25-22.

Speler bij Marke-Webis, Bram Depovere, was niet tevreden over de wedstrijd: “Genk was zeer goed, maar wij moesten ook wat stabieler spelen. We missen natuurlijk onze hoofdaanvaller Olivier Coussens door een blessure. Hij heeft al meerdere keren bewezen dat hij een van onze sterkste aanvallers is. Vorige week konden we zijn verlies nog opvangen, tegen Genk lukte dat dus niet. Kevin Blomme stak er vandaag bovenuit bij ons. Hij was heel goed in de aanval en het blok.”

Kristof Hoho

De bekendste speler op het veld was Kristof Hoho: “Hij speelde als libero. Toen we thuis tegen Genk speelden stond hij op de hoek en vond ik hem niet zo indrukwekkend. Nu was hij echt goed. Hij nam heel veel ballen voor zijn rekening en wanneer we dachten dat hij er niet meer ging raken bracht hij toch nog een receptie. Zijn verdedigende acties bezorgden ons heel wat frustraties.”

Op 6 april neemt Marke-Webis het op tegen Lendelde in de finale van de beker nationaal/divisie: “We hopen op een herhaling van de wedstrijd in Lendelde, toen het 0-3 werd. We moeten ons goed voorbereiden, maar ook niet overdreven mee bezig zijn. Als we goed spelen zijn ze zeker te pakken. Het is al een tijdje geleden dat Marke-Webis nog eens een beker won, dus hopelijk kunnen we daar tegen Lendelede verandering in brengen.

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier