Marke-Webis veegt Kapellen van het parket

In ruim een uur klaarde Marke-Webis in eigen zaal de klus tegen Kapellen. Het werd 3-0 met 25-20, 25-12 en 25-11 als setstanden. Een speler van Kapellen werd van het parket gestuurd door de ref.

© (Foto MPM)

Voor Marke-Webis werd het vorige week een uiterst korte match in Nijvel waar de strijd gestaakt moest worden omwille van een elektriciteitspanne bij een 12-11-stand in de eerste beurt. De jongens van Kris Tanghe konden dus fris beginnen aan de wedstrijd tegen Kapellen, ploeg uit de kelder van het klassement met amper 2 punten. Marke-Webis draait nog steeds lekker meer in de top van de Liga B. Voor de opdracht tegen Kapellen gunde Tanghe Olivier Coussens en Jan Goethals rust. Chevalet en Debaveye namen hun positie in.

De thuisploeg dicteerde direct de wet en Chevalet acete zijn ploeg naar 7-3. Vincart zou later ook succes kennen aan de opslaglijn: 9-5. Kapellen stelde daar zeer weinig tegenover en wanneer een aanval tegen de antenne botste, keken de Antwerpenaars al tegen een achterstand van zes punten aan. De libero zag een afschamper in receptie zowaar eindigen met een punt maar verder dan 22-18 liet Marke het niet komen.

Kapellen bleef onmachtig in het tweede spel en die onmacht veranderde al snel in frustratie. Bij 6-3 leverde dat een rood karton op voor Sophie die maar bleef protesteren en zagen. Vincart scoorde weer met zijn opslag (13-7) en een netfout van Kapellen stond gelijk aan 16-7. Sophie was het weer niet eens met de ref en hij pakte zowaar geel en rood samen. Hij moest dus van het parket. Zijn ploeg bleef zwemmen en liet nog een rotatiefout optekenen. Van den Driessche maakte het setpunt af. Kapellen scoorde amper 12 punten.

En het kon nog erger voor de Antwerpenaars die geen voet aan de Markse grond kregen. Louis Vandecaveye scoorde de 9-2 en Brecht Dewyspelaere liet de 12-6 niet liggen. Voor de bezoekers werd het helemaal pijnlijk wanneer ze ook nog eens opslagmissers opstapelden, ook bij 16-8. Daarna scoorde Kapellen nog drie schamele puntjes.

Volgende week staat de onvervalste derby en kraker tussen Lendelede en Marke-Webis op het programma. Lendelede legt tot dusver een foutloos parcours af in de reeks en wil dit zeker tegen de buren nog even zo houden.

(MPM – Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.