Marke-Webis uit de beker gewipt door Hemiksem

© (Foto MPM)
Redactie KW

Geen kwartfinales voor Marke-Webis tegen Aalst. De groenhemden lieten zich woensdag verrassen bij de leider uit eerste nationale Hemiksem. Die ploeg wordt getraind door ex-Menencoach Alain Dardenne. Marke verloor met 1-3 (25-20, 22-25, 25-19 en 25-17).

Tegen eerstenationaler Hemiksem verwachtte Marke-Webis zich toch aan een moeilijke match aangezien de Antwerpenaars het goed doen in hun reeks en aan de kop prijken met het maximum der punten. Marke had ook wel vertrouwen gepompt uit de knappe uitzege bij Zoersel A afgelopen zondag. Bovendien recupereerde het ook belangrijke schakel Louis Vandecaveye die vorig weekend vaderschapsverlof kreeg. Hij startte wel op de bank. Het werd een frustrerende set voor de fusieploeg die constant op achtervolgen was aangewezen (16-13 en 18-21) omdat thuisaanvaller Amelinckx aan de lopende band wist te scoren.

In set twee acteerden de jongens van Kris Tanghe iets beter met een vlot scorende Vandecaveye en Vandenberghe. Na de 11-16 stokte het wel een beetje voor de bezoekers. Vanaf de derde beurt ging het van kwaad naar erger bij MWB al mag de lof ook naar de spelers van Dardenne gaan die een erg hoog niveau haalden. Ze domineerden de tegenstander in alle onderdelen en huppelden zo naar een verdiende kwartfinale. Een zure nederlaag voor Vandecaveye en zijn maats. Voor Marke-Webis -in het verleden al een paar keer gestunt – zit het bekeravontuur er dus op. Alle focus kan nu naar de competitie gaan.

Zondag ontvangt Marke in eigen zaal Noorderkempen, het vroegere Vosselaar. Een topper want de Antwerpenaars zijn ongeslagen in Liga B en staan dan ook logischerwijs bovenaan het klassement. Na de match is er een Oktoberfest in de vernieuwde kantine wat ongetwijfeld voor dolle taferelen zal zorgen.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier