Marke-Webis stuurt topper Puurs puntenloos huiswaarts

Redactie KW

Marke-Webis heeft titelkandidaat Puurs geklopt na een stevige wedstrijd. Het werd 3-0 met 25-22, 25-21 en 25-23 als setstanden. Daarmee is de misstap van vorige week op Vilvoorde helemaal uitgewist.

Bekend volk voor deze topper in Liga B. Ex-coach Jan Van Huffel kwam voor het eerst terug naar de Markse sporthal sinds zijn vertrek met in zijn zog een paar van zijn spelers van bij Gent. Par-ky Menen vaardigde zelfs een handvol spelers van de eerste ploeg af. Zij zagen een wedstrijdbegin in een leuke ambiance met Marke dat wel niet te fraai begon: 2-5. De fusieploeg deed het zonder hoofdaanvaller Olivier Coussens die langere tijd buiten strijd is. Een aderlating voor het team van Kris Tanghe. Ook zonder Coussens was MWB in staat om de achterstand goed te maken. Bij 8-7 kwam het zelfs voor het eerst op voorsprong. Nadien kregen we leuk volleybal geserveerd met twee ploegen die haasje-over speelden: 10-9, 10-12 en 16-15. Daarna sloegen de groenhemden een kloofje bij 22-20 en die voorsprong zouden ze niet meer uit handen geven. Goverde smashte de 25-22 nipt buiten.

2-6-achterstaan in set twee en toch met 8-7 in de time-out duiken die Puurs nam. Marke deed het dankzij een secure Van den Driessche. Puurs greep in met de vervanging van Cox door Isek. De Antwerpenaren kwamen nog even opzetten en sprongen naar 16-17. MWB nam weer over en het zag de libero van Puurs geregeld de mist in gaan. Ook bij 22-20 was het weer prijs. Dewyspelaere nam de cadeautjes maar al te graag in ontvangst.

Puur had geen zin in een 3-0 en stak een tandje bij in het derde bedrijf. De 14-18 leek te volstaan voor de aansluiting in sets maar net dan sloeg Marke-Webis weer toe: 21-21 na een perfect opgetrokken muurtje. De 21-22 kwam er na een dubieuze toetsfout maar de thuisploeg reageerde op het parket met een blok van Vandecaveye (24-23). Op matchpunt kreeg Puurs een toetsfout tegen. Een mooie 3-0 dus en dat zonder belangrijke pion Coussens.

Volgende week geen competitiewedstrijd maar er staat wel een bekerconfrontatie tegen Ruiselede op de agenda. De komende wedstrijd in de Liga B is pas voorzien voor 27 januari. Dan ontvangt Marke-Webis Haacht, het vroegere Wespelaar.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier