Marke-Webis pakt 6 op 6 en staat mee aan de leiding

Aanval van Dewyspelaere. © MPM
Redactie KW

Tegen Genk heeft Marke-Webis zijn tweede opeenvolgende overwinning behaald. Het werd 3-0. De ploeg van coach Van Huffel komt zo mee aan kop in het klassement in Liga B.

Marke-Webis was de competitie begonnen met een mooie zege tegen Noorderkempen, het fel gewijzigde Genk moest het met één puntje doen na nipt verlies bij Nijvel. De thuisploeg trok die goede lijn gewoon door tegen de Limburgers. Serverend scoorden Louis Vandecaveye en Gil Vincart, tussendoor smashte Coussens ook een handvol punten tegen het parket: 14-10. Genk zag de achterstand nog wat groter worden omdat het zowel aanvallend als serverend verschillende directe fouten liet noteren (16-11). Er stond -net als vorige week in Vosselaar- geen maat op Coussens. Met veel bravoure scoorde de opposite de 19-15, het punt nadien vertoonde de Limburgse receptie weer gebreken en Marke-Webis helemaal op rozen. Zeker wanneer ook Louis Vandecaveye zijn voorhamer nog eens bovenhaalde (22-17 en 25-21).

Droomscenario voor de thuisploeg in de tweede beurt waarin Gil Vincart -weer topfit na zijn zware hernia die hem meer dan een half jaar aan de kant hield- serveerde naar 6-0. Ondertussen had de Limburgse coach een rood karton gepakt. Bij hevig maar onterecht protest kwam hij het parket op om zijn ongenoegen te uiten. Vincart trok zich niets aan van de heisa en serveerde even later naar 14-7. Het Markse broodje gebakken zou je vermoeden maar dat was buiten de Genkse mannen gerekend. Beetje per beetje kauwden ze de achterstand weg en na een misser van Coussens stond het zowaar 20-19. MWB beperkte net op tijd de foutenlast om zo toch nog het laken naar zich toe te trekken.

Coussens weer ‘on fire’ aan het begin van set drie maar het was wel Genk dat met 6-8 naar de kant ging na een ace. Coussens zette daarna twee blocks op rij, het zou een kantelmoment betekenen. Marke-Webis weer helemaal bij de les terwijl Genk het noorden kwijt leek bij momenten. Na een zoveelste gemiste aanval stond het 23-16. Olivier Coussens -weer hij- zorgde voor een perfect slotakkoord.

Volgende week speelt Marke-Webis weer in eigen zaal, het ontvangt op 1 oktober (17u) Mendo Booischot.

(MPM)

Setstanden: 25-21, 25-22 en 25-17

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier