Marke-Webis opent competitie met knappe winst

De ploeg van Jan Van Huffel heeft de lastige verplaatsing naar het Waasland tot een goed eind gebracht. Na een marathonwedstrijd -waarin het 0-2 achterkwam- pakte Marke-Webis toch nog een bellezege. Setstanden waren 25-23, 29-27, 21-25, 23-25 en 10-15.

De match begon met een kwartier vertraging omwille van technische problemen. Het inspireerde Marke-Webis om furieus van start te gaan en om een mooie voorsprong bijeen te spelen. De thuisploeg liet echter niet begaan en knokte zich gaandeweg de set terug. De receptie ging een paar keer onderuit bij MWB en Kruibeke profiteerde om het laken nipt naar zich toe te trekken.

In set twee hadden de bezoekers het tot 19-12 lastig. Jan Van Huffel greep in met een dubbele wissel: Pourbet en Dewyspelaere kwamen in en dat gaf Marke-Webis een ware energieboost. De groenhemden kwamen zowaar terug, maar toch hield Waasland-Kruibeke in moneytime het hoofd nog koel.

Bij 8-4 in set drie leken Vandecaveye en co af te steven op een 3-0-nederlaag, maar opnieuw luidde de dubbele wissel de ommekeer in. Pourbet en Dewyspelaere namen hun team op sleeptouw en zorgden voor de aansluiting. Weer een sprankeltje hoop dus voor de West-Vlamingen.

Naarmate de wedstrijd vorderde, zakte het niveau. Beide ploegen zijn duidelijk nog op zoek naar hun limieten. De foutenlast lag aan beide kanten dan ook aan de hoge kant. Ook de hoekaanvallers van Kruibeke hadden hun beste pijlen verschoten al verschoten in het vierde spel, De Beleyr kon niet anders dan de opposite vaker in het spel te betrekken. De bezoekende blokkers hadden die tactiek al snel door al liet de thuisploeg Marke-Webis nooit helemaal los.

Dat gebeurde wel in de tiebreak waarin het fysieke aspect doorslaggevend was. Marke-Webis drukte het gaspedaal nog eens stevig in, Waasland kon amper volgen. Louis Vandecaveye -aanvallend zeer nuttig voor zijn team- vond geregeld de openingen en dat was voldoende voor een bellezege.

Bij Marke-Webis waren ze al bij al tevreden met de twee punten op verplaatsing, zeker na de 2-0-achterstand. De volgende competitiematch staat pas op zondag 2 oktober geprogrammeerd. Dan ontvangt MWB Vosselaar dat zijn eerste wedstrijd van het seizoen verloor tegen Achel.