Marke-Webis niet opgezet met transfer Maddens (17) naar Prefaxis Menen

Redactie KW

Jeugdspeler Lars Maddens keert terug naar de oude stal.

Het bestuur van Prefaxis Menen kondigde trots de eerste transfer van het seizoen aan. Jeugdspeler Lars Maddens komt na drie jaar Marke-Webis B terug naar de oude stal waar hij Lienert Cosemans moet doen vergeten. Maddens is 17 jaar en was actief bij de tweede ploeg van Marke-Webis in tweede divisie.

Bij Marke-Webis zijn ze ‘not amused’ met het vertrek van hun setter. Vooral de manier waarop doet coach Jan Van Huffel huiveren. “Een tijdje geleden kwamen én Gil Vincart én Emmerson Debusschere bij mij met de vraag of zij mochten meetrainen met Menen. Ook Lars Maddens werd hiervoor benaderd”, begint Van Huffel zijn relaas. “Ik heb dan contact opgenomen met Menencoach Ron Andelhof met de vraag of die oefensessies in het teken stonden van mogelijke transfers. Dat werd toen ontkend. Het was de bedoeling Menen te helpen omdat hun tweede spelverdeler geblesseerd was, tranfers waren niet aan de orde. Daarom heb ik de spelers toelating gegeven dit te doen.”

“Uiteraard zijn wij erg verrast nu blijkt dat Maddens, zonder onze club hierin te kennen, toegezegd heeft bij Prefaxis. Lars had ook binnen onze club uiteraard zeker groeimogelijkheden. De handelswijze van Menen vind ik dan ook op zijn minst betreurenswaardig.”

“De handelswijze van Menen vind ik dan ook op zijn minst betreurenswaardig”

“Als clubs – zoals de onze met een jeugdwerking die toch al heel wat talenten heeft helpen ontwikkelen, en daar nog actief in investeert – afhaken om op basis van dergelijke handelswijzen zal het volleybal binnen minder dan tien jaar een erg kleine sport worden”, voorspelt Van Huffel.

Marke-Webis blijft echter niet bij de pakken zitten. Het huiswerk voor volgend seizoen is zo goed als klaar. “Behalve Gregory Zumbo, Tom Vandendorpe en Samy Jouret blijven alle andere spelers in Marke”, geeft de coach mee. “Met de komst van Jan Goethals is het afhaken van Kevin Blomme al opgevangen. Bovendien zullen wij volgend seizoen opnieuw een regionaal talent, Korneel Vandendriessche, lanceren op Liga B-niveau. De basis voor een nieuwe sterke groep is er dus”, besluit Jan Van Huffel.

Prefaxis Menen heeft wél nog een pak werk op de transfermarkt. Er is interesse voor hoofdaanvaller Kvalen van Puurs en voor een handvol spelers die actief zijn op lager niveau.

(MPM/Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.