Marke-Webis neemt makkelijk afstand van Lendelede

© (Foto MPM)
Redactie KW

Lendelede heeft niet kunnen stunten in de derby bij Marke-Webis. Hoewel het in elke set op voorsprong kwam, ging het toch met 3-0 de boot in. Setstanden waren 25-21, 25-18 en 25-15.

De derby stond de voorbije jaren garant voor een duel op het scherpst van de snee aan de kop van de klassering. De waardeverhoudingen liggen tegenwoordig helemaal anders met Lendelede dat dit keer de rode lantaarn in de Liga B draagt. Maar ook Marke-Webis bleef tot dusver nog beneden de verwachtingen. Hun zege voor Nieuwjaar op Puurs hield de jongens van coach Tanghe wel enigszins in de subtop van het klassement.

Moyaert kampt al langer met bezettingsproblemen en tegen de buren uit Marke was dit niet anders. Setter Bekaert moest noodgedwongen op de hoek spelen maar later zou die hij gewoon wisselen met Vanooteghem. Lendelede startte niet onaardig eb kwam na een netfout op 5-7. Lang bleef de voorsprong niet op de bordjes staan want Marke reageerde met een blok op Bekaert. Diezelfde Bekaert hield Lendelede in match met een ace maar na een receptiemisser van Paulides moesten de withemden zich gewonnen geven. Baveye scoorde het setpunt via het midden.

Baveye serveerde in het tweede spel naar 4-1. Net wanneer je dacht dat marke-Webis de set simpel zou uitmaken, sloegen de bezoekers terug. Het werd zelfs 8-9 na een mindere pas van Vincart. Vandecaveye scoorde de 10-9 via een ace en de 11-9 kreeg Marke gewoon cadeau na een ingebeelde toetsfout. Het niveau zakte bij momenten naar een dramatisch niveau, Marke bleef tussen alle slordigheden door het best overeind: 17-15 na mistasten bij Paulides. Nadien kreeg Lendelede bijna geen bal meer tegen het parket, Vandecaveye rondde de mooiste rally van de set af bij 22-17. Lendelede kon niet meer dreigen.

Ook in set drie gaf Lendelede een 4-7-voorsprong weer uit handen. Marke maakte al snel weer 8-7. Mieke Moyaert probeerde nog soelaas te zoeken in een time-out bij 12-9 maar haar ploeg kreeg niet veel meer voor mekaar.

Volgende week zaterdag gaat Marke-Webis op bezoek bij Noorderkempen, de fiere leider van de reeks.Lendelede ontvangt zondag Kruibeke Waasland.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier