Marke-Webis laat zich niet verrassen bij Kapellen

Redactie KW

Op bezoek bij Kapellen heeft Marke-Webis de volle buit gepakt met een 0-3-overwinning. De jongens van coach Van Huffel hadden nochtans een lastige avond in Antwerpen maar ze konden wel op een sublieme Gilles Vandecaveye rekenen om er 23-25, 24-26 en 18-25 van te maken.

Natuurlijk waren ze bij de fusieploeg op hun hoede voor een verraderlijke verplaatsing naar staartploeg Kapellen. Lendelede had er immers een zestal weken geleden verrassend een blauwtje opgelopen. En Kapellen leek ook nu weer van plan om de huid duur te verkopen tegen een West-Vlaamse ploeg. Marke-Webis geraakt moeilijk helemaal onder stoom in de aanvangsfase maar kleine details zorgden er wel voor dat de openingsset nipt naar de bezoekers ging.

In set twee moest Marke-Webis direct in de achtervolging omdat het thuisblok behoorlijk goed stond afgesteld. Kapellen bouwde zo een voorsprong van 5 punten bijeen (8-3). Aanvallend bleven de groenhemden bleek voor de dag komen en bij 20-15 leek de gelijkmaker een feit. Dat was echter buiten Gilles Vandecavaye gerekend. De man in vorm zorgde via zijn straffe service op zijn eentje voor de ommekeer. Na de 24-24 drukte Coussens nog even door.

Marke-Webis haalde nog steeds geen superniveau in het derde bedrijf maar de klasseflitsen van Gilles Vandecaveye volstonden weer om de toch met de driepunter huiswaarts te keren.

De fusieploeg mag daarmee nog dromen koesteren om het seizoen alsnog in de top-5 af te sluiten.

(MPM – Foto MPM)