Marke-Webis laat tweede plaats liggen na thuisnederlaag tegen Nijvel

Redactie KW

VT Marke-Webis Wevelgem verloor met 2-3 op eigen veld van Nivelles. Door het verlies laten de West-Vlamingen de kans op de tweede plaats liggen.

Het begon nochtans goed voor de thuisploeg. In de eerste set haalde Marke een fantastisch niveau en Nijvel kreeg geen ruimte. De opslagdruk lag hoog en ook de side-out kwam er goed door. 25-13 was dan ook de verdiende eindstand in de eerste set.

Toch verviel Marke-Webis in zijn slechte gewoonte. In de tweede set loste de thuisploeg de rol en kwam de side-out er niet meer uit. Er was geen controle meer op het blok en Marke-Webis kwam in de problemen. De bezoekers gingen door en haalden de tweede set binnen met 22-25.

Alles te herdoen dus voor Marke-Webis. Set drie liep terug iets beter. De thuisploeg kwam 21-11 voor, maar daarna werden opnieuw te veel punten op rij verloren. Coach Van Huffel voerde een dubbele wissel door en de thuisploeg haalde alsnog de set binnen met 25-18.

Nog één set voor winst dus, maar Marke-Webis liet het toch nog schieten. In de vierde set werd er ondermaats gespeeld en er werden slechts een zevental punten via de aanval gemaakt. 18-25 was het zware verdict.

In de vijfde en beslissende set kon het alle kanten op, maar het was Nijvel dat aan het langste eind trok: 12-15 en 2-3 voor de bezoekers.

Trainer Van Huffel: “Dit is erg pijnlijk”

Trainer Jan Van Huffel was niet te spreken over de twee weggegooide punten. “Het is zeer pijnlijk, omdat we op voorhand wisten dat onze rechtstreekse tegenstanders erg moeilijke wedstrijden hadden. We konden op de tweede plaats komen. Maar dat laten we dus schieten.”

Vooral de vierde set was niet goed volgens Van Huffel. “We kennen de sterktes en de zwaktes van ons team, maar we laten ons altijd vangen aan dat laatste. De vierde set was van een onkennelijk zwak niveau. De opslagdruk viel volledig weg en daardoor bepaalden wij dat Nijvel terug in de wedstrijd kwam.”

Marke-Webis krijgt deze week twee kansen om de nederlaag door te spoelen. Vrijdag voor de Beker van West-Vlaanderen tegen Lendelede en zondag thuis tegen Puurs. “De prioriteit ligt sowieso bij de competitie, dus vrijdag zien we wel. Puurs werd op het laatste moment samen gekocht met heel wat spelers uit het buitenland. Ze hebben nog tijd nodig om elkaar te vinden, maar ze wonnen wel in Walhain vorig weekend. Er is maar één mogelijke uitslag voor ons, en dat zijn de drie punten.”

(Simon Bossuyt)

De wedstrijd tegen Puurs begint om 19 uur en niet om 17 uur.

Liga B: Marke-Webis – Nivelles 2-3 (25-13, 22-25, 25-18, 18-25, 12-15)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier