Marke-Webis laat leidersplaats liggen tegen Mendo Booischot

Redactie KW

In eigen zaal heeft Marke-Webis niet meer dan een puntje kunnen sprokkelen tegen het jonge geweld van Booischot. Het werd 2-3 (30-32, 25-20, 19-25, 25-20 en 11-15) maar het had anders kunnen uitdraaien als de thuisploeg in de openingsset een 15-9-voorsprong ook verzilverd zou hebben.

Geen Korneel Van Den Driessche in de basis bij MWB. De middenman was grieperig en werd vervangen door de ervaren Jan Goethals. Coach Tanghe zag zijn troepen meteen een hoog niveau ontwikkelen en Goethals scoorde de 12-8. Het verhaal zou nog mooier worden wanneer even later de 15-9 op het scorebord stond. Voor bezoekende coach Vanvenckenray het signaal om een dubbele wissel door te voeren. Young Red Dragon Dries Van Lommel en setter Arnor Van Leemputten werden in de strijd gegooid. En met succes.

In een mum van tijd haalde Booischot de achterstand weg, al kwam de 18-18 er wel na een lucky ace. Booischot kwam na een outsmash van Dewyspelaere op 20-22 maar nadien ging het zelf in de fout. In een spannend setslot kreeg Marke-Webis verschillende kansen om de set binnen te halen maar telkens vergat het af te werken. Zo ook Dewyspelaere die de 30-28 maar niet op de bordjes kreeg. Booischot nam het commando over en het won na 33 minuten spelen de eerste beurt na een blok op Vandecaveye.

De groenhemden namen in set twee weer de betere start via Dewyspelaere en Vandecaveye. Een time-out bij 15-11 zou Booischot echter weer wat zuurstof bieden. Een toetsfout van Nagels was goed voor de Antwerpse aansluiting: 18-17. Gelukkig voor de thuisploeg liep het daarna beter. De ingevallen Chevalet liet twee sterke opslagen noteren en legde zo de basis voor de deelwinst.

Marke-Webis moest gas terugnemen in het derde spel waarin Booischot snel een kloof sloeg van een paar punten. De 11-14 kwam er na een receptie met het hoofd. Grappig en zeldzaam beeld in het volleybal. Marke-Webis vocht terug tot 18-18 maar moest dan vijf punten op rij incasseren.

Booischot verdedigde zeer sterk en ook in de vierde set boden ze in dat onderdeel mooi weerwerk. Een blok van Oerlemans bij 13-9 zette MWB op de goede weg. Na de 15-12 probeerde de bezoekende coach het weer met een dubbele wissel maar dit keer hielden Dewyspelaere en maats wel stand in een set die ontsierd werd door de vele opslagmissers.

In de vijfde en beslissende set haalden de jonge veulens -met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar- van Booischot het. Marke-Webis verliest zo twee punten en laat de kans liggen om helemaal aan de kop van de rangschikking te komen.

Omwille van de bekerfinales is er volgende week geen competitiewedstrijd. Op 17 februari gaan de jongens van Kris Tanghe op bezoek bij Zoersel.

(MP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier