Marke-Webis komt weer aan de kop van de klassering

Redactie KW

Na een relatief simpele 3-1-zege (25-15, 25-19, 27-29 en 25-15) tegen Walhain wipt Marke-Webis weer over Puurs naar de leidersplaats. Maar Nijvel telt evenveel punten en het heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de fusieploeg.

Kris Tanghe zette Jelle Nagels in de huppelhoek. Hij kon afgelopen week niet trainen wegens een zakenreis. Hij werd vervangen door Augustin Chevalet. Maar ook zonder Nagels kende Marke eerst weinig miserie met de voorlaatste uit de stand. Met van den Driessche aan de opslag liep het uit tot 4-0 en Walhain moest meteen vluchten in een time-out. Na een foutje van Oerlemans leek Walhain toch nog voor weerwerk te kunnen zorgen, maar de heropleving van de Walen duurde maar tot 10-10. Van den Driessche kende weer een sterke opslagreeks en Dewyspelaere scoorde uit alle hoeken. Tanghe kon zich bij 17-11 zelfs een wissel aan de spelverdeling permitteren.

In het tweede spel moest Tanghe de eerste time-out inroepen bij 9-11 wanneer gelegenheidslibero Chevalet even mistastte. Marke-Webis zou een ‘lucky’ puntje van Van Den Driessche nodig hebben om weer helemaal onder stoom te komen. Na de 18-17 walsten de groenhemden naar 23-17.

De jongens van coach Tanghe hadden aanvankelijk geen zin om extra energie te verspillen en pakten het derde spel geconcentreerd aan. Dat resulteerde in een time-out voor Walhain bij 6-2. Maes nam dan de spelverdeling weer over van een secure Vincart en opeens sputterde de Markse motor: 7-8, 11-13 en 12-16. Vincart loste Maes weer af (14-17) maar Marke leek een vogel voor de kat, zeker wanneer het 19-24 werd via een bezoekende ace. Maar MWB keerde punt per punt terug. Na de 25-24 van Oerlemans was het moeilijkste voorbij zou je denken, maar toch lieten de thuisjongens zich nog ringeloren.

Dan maar herpakken in set vier moeten Dewyspelaere en co gedacht hebben. En dat lukte ook. Na de 8-4 kwam Walhain er niet meer aan te pas.

Marke heeft een druk weekend voor de boeg. Het speelt vrijdag om 21u voor de West-Vlaamse Beker tegen Ruiselede. Twee dagen nadien wacht al een nieuw duel in competitieverband. Genk komt dan op bezoek. De Limburgers verrasten zaterdag nog leider Puurs.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier