Marke-Webis klopt Topsportschool Vilvoorde

Redactie KW

Met een klinkende 0-3-zege tegen Vilvoorde heeft Marke-Webis een uitstekende zaak gedaan in het klassement. Het wipt over Lendelede naar de derde plaats. Setstanden waren 18-25, 16-25 en 15-25.

Marke-Webis kon een beetje herademen nadat het vorige week na vier nederlagen nog eens kon aanknopen met een zege tegen Walhain. Tegen de Topsportschool Vilvoorde wilde het de lijn doortrekken maar de jongens van coach Van Huffel waren op hun hoede omdat de youngsters vorige week nog konden stunten in Puurs. Al waren de Antwerpenaars niet helemaal voltallig.

Marke-Webis nam het initiatief in de beginfase en liep 8-11 uit in het Eurovolleycenter. Omdat de recepties van Jelle Nagels goed bleven komen dartelde de groenhemden naar 12-16. Bij 14-19 nam Vilvoorde een time-out maar de achterstand was niet meer te overbruggen, zeker omdat de fusieploeg weinig fouten liet optekenen.

De Young Red Dragons waren duidelijk onder de indruk en in set twee lieten ze zich helemaal wegserveren: 0-8 en eigenlijk was de set toen al voorbij nog voor die goed en wel was gestart. De kloof van acht punten bleef op de bordjes: 6-14. Vilvoorde probeerde de bakens nog te verzetten, Marke-Webis behield echter de concentratie.

De thuisploeg hield de schijn hoog tot aan de eerste technische time-out maar daarna trok MWB het tempo weer op. Vooral serverend draaide het lekker voor Vandecaveye en zijn maats. Via 9-16 stoomden ze daar naar simpele matchwinst.

Door de bekerfinale is er volgende week geen competitiewedstrijd. De week nadien op 25/02 ontvangt Marke-Webis Nijvel in eigen zaal.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier