Marke-Webis keert van een kale reis terug

Vreugde bij Marke-Webis. © MP
Redactie KW

De zondagavondwedstrijd op Guibertin bleek geen succes voor de jongens van Kris Tanghe. Ze speelden nochtans een meer dan behoorlijke partij en verdienden zelfs punten. Maar Marke-Webis moest toch met een 3-1-nederlaag terugkeren uit Waals-Brabant. Setstanden waren 28-26, 26-28, 28-26 en 25-22. MWB laat door deze nederlaag de leidersplaats liggen. Ze moeten tevreden zijn met een vijfde stek.

Tanghe opteerde voor Gert-Jan Vermeesch in de basis ten nadele van Louis Vandecaveye en dat leek aanvankelijk geen slechte keuze. Via Overbergh maakten de groenhemden een eerste kloofje bij 11-16. Maar Guibertin is een ervaren ploeg met een handvol spelers die nog in Liga A aan de bak kwamen. Onder meer Tormans, libero Dumont, Huysegoms, Christiaens en Godart knokten zich terug in de match: 18-21. In een echte nagelbijter verloor Marke-Webis in de staart van het spel de koelbloedigheid. De thuisploeg ging zowaar nog met de winst lopen.

In het tweede spel kregen we het omgekeerde beeld. Guibertin domineerde de set (16-12 en 21-19) maar zag marke-Webis nadien opzetten. Wouter Hollez bleek in goede en haalde zowel aanvallend (9 op 12) als qua aantal bloks (5) een hoog rendement. Het hielp de bezoekers aan de setwinst. Opnieuw werd er tot 28 gespeeld.

En ook de derde beurt zou uitdraaien op een thriller tot 28. Christiaens zorgde voor de punten bij de thuisploeg (16-14) en bij Marke-Webis loste Louis Vandecaveye aanvaller Vermeesch af. Het hield Guibertin toch niet van de 2-1 in sets.

Marke bleef ook in set vier vechten voor iedere bal en dat leverde een 5-8-voorsprong op. De recepties van Nagels kwamen zo goed als perfect en de bezoekende aanvallers rondden meestal mooi af. Guibertin nam het roer wel over na de 19-19 en liet Marke zonder punten achter. De bezoekers beseften dat ze meerdere kansen lieten liggen om punten mee te sprokkelen.

Drie punten hadden Marke-Webis de eerste plaats in het klassement opgeleverd. Volgende week hebben de jongens van coach Kris Tanghe een weekendje vrij. Pas op 24 november, in Haacht, komen ze weer in actie.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier