Marke-Webis is maximum kwijt

© MPM
Redactie KW

Op de derde speeldag in Liga B heeft Marke-Webis zich laten verrassen. Het werd tegen Booischot 3-2 met als setstanden 25-17, 25-23, 20-25, 23-25 en 15-9.

De groenhemden huppelden door de eerste twee speeldagen en pronkten zo met 6 op 6 bovenaan het klassement. Booischot had nog maar één puntje gepuurd en het niveauverschil kwam al snel naar boven. Olivier Coussens scoorde de 13-6 en Booischot gebruikte al de tweede time-out op. Nicolas Pourbaix was de setter van dienst omdat Gil Vincart al heel de week grieperig is. Van Den Driessche blokte zijn ploeg naar 23-15, Booischot kon niet meer milderen.

Tweede set

Meer spanning in het tweede bedrijf met Marke-Webis dat een paar keer in de fout gedwongen werd. De 2-5-achterstand werd omgebogen naar 12-10 dankzij een sterk serverende Dewyspelaere. Booischot voelde onrecht bij een paar dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Bij 20-19 leverde de frustratie een rood karton op en een extra punt voor de thuisploeg. Coussens besliste het spel met een plaatsbal.

Set drie en vier

De Kempenaars kwamen met betere intenties aan de opslag in het derde spel. Met een dubbele ace sloegen ze een kloof van vier punten. Marke-Webis zette bij 8-16 de remonte in. Coussens zou echter niet meer verder geraken dan 16-18.

In de vierde beurt dicteerde de thuisploeg weer de wet maar gaandeweg kwamen de bezoekers weer opzetten. Marke-Webis dook met drie punten achterstand in de tweede technische time-out. Van Huffel bracht Vincart tussen de lijnen bij 14-18 maar de motor bleef sputteren. Na de 18-23 toch nog spanning met Louis Vandecaveye die naar 21-23 en naar 22-23 blokte maar hij smashte de setbal wel in de antenne.

Toch nog winst

Geen al te best volleybal in de belle, spanning des te meer omdat Booischot aanvankelijk geen duimbreed toegaf (6-6). Maar wanneer Marke-Webis tot drie keer toe een dodelijk muurtje optrok, was de moeilijke thuiszege toch een feit.

Volgende week speelt Marke-Webis weer thuis. Het ontvangt zondag om 17u Puurs voor de Beker van België. De fusieploeg droomt weer van hetzelfde scenario als vorig jaar waarbij ze pas sneuvelden in de kwartfinales tegen Antwerpen.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier