Marke-Webis haalt stevig uit tegen Zele-Berlare

VT Marke-Webis Wevelgem A won afgelopen weekend in eigen huis met 3-0 tegen Zele-Berlare. Een verdiende overwinning voor de West-Vlamingen, die zo een einde maken aan hun mindere vorm.

Marke-Webis begon goed aan de wedstrijd en legde direct de druk bij Zele-Berlare. Met een hoge servicedruk en enkele goeie combinaties bleef het niveau hoog. Marke-Webis kon nooit echt weglopen, maar bij 17-17 schakelden de West-Vlamingen een versnelling hoger. Daarna sloegen de mannen van Jan Van Huffel een kloof van drie punten en lieten ze de eerste set niet meer schieten. Met een 25-22 overwinning stond het 1-0 voor de West-Vlamingen.

In de tweede set toonde Marke-Webis zijn goeie vorm en duwden ze door. Halverwege stond het al 16-10. Zele-Berlare had heel wat problemen in de receptie en de West-Vlamingen konden profiteren. Met een duidelijk kwaliteitsverschil haalde Marke-Webis ook de tweede set vlot binnen met 25-18.

“Belangrijke overwinning”

Ook in de laatste set toonde Marke-Webis zich sterk. Met een constante servicedruk kwamen de West-Vlamingen direct enkele punten voor en Brecht Dewispelaere, die de geblesseerde Olivier Coussens op de opposite verving, deed het zeer goed. Zele-Berlare kon geen weerwerk bieden en verloor ook de laatste set met 25-17.

De spelers bij Marke-Webis waren tevreden met de overwinning: “We hadden een mindere periode achter de rug, dus de overwinning is wel belangrijk. Zonder onze opposite Olivier Coussens is het natuurlijk niet gemakkelijk. Hij kan niet zomaar vervangen worden, want hij is heel belangrijk voor onze ploeg. Hij is nog altijd aan het sukkelen met zijn knie en moet nog rusten,” aldus Brecht Plasman.

(Simon Bossuyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.