Marke-Webis gaat in Booischot voor twee op twee

Gert-Jan Vermeesch speelde een heel secure partij in Vilvoorde. © MPM
Redactie KW

Marke-Webis moest op de openingsspeeldag in Nationale 1 met een verhakkeld team aantreden tegen Vilvoorde, maar dat weerhield de jongens van coach Vandenbroucke niet de volle buit te pakken. Gert-Jan Vermeesch had een belangrijk aandeel in de 1-3-zege en wil de lijn tegen Booischot doortrekken.

Geen Hollez (vakantie), Van Hecke (rug) en Van Den Driessche (enkel) vorige week in Vilvoorde en ook Nagels (amandelen) en Baveye (achillespees) konden niet op volle kracht aantreden. “Onze ziekenboeg zit overvol”, zucht de 24-jarige Gert-Jan Vermeesch. “Gelukkig hebben we op verschillende posities wisselmogelijkheden, waardoor we dat nog kunnen opvangen. Ik hoop dat we komend weekend in Booischot Van Den Driessche kunnen recupereren. Met een beetje geluk is ook Van Hecke weer helemaal fit. Over onze kansen in Booischot kan ik weinig zeggen. Booischot zag in het tussenseizoen een paar sterkhouders vertrekken, dus kan dat alleen maar in ons voordeel spelen. Al weet je natuurlijk nooit met Marke-Webis op verplaatsing. Dat blijft altijd een dubbeltje op zijn kant.”

Gert-Jan Vermeesch startte vorige week in de basis en bedankte voor het vertrouwen met een stevige prestatie. “Het liep inderdaad lekker”, aldus de hoekaanvaller. “Ik krijg veel vertrouwen van het trainersduo Vandenbroucke-Vandecaveye en ik voel me dan ook goed in mijn vel. Maar het wordt zaak om de focus te behouden, want het is niet omdat Neil Oerlemans mijn concurrent van vorig seizoen vertrok naar Gent dat ik op mijn lauweren kan rusten. Brecht Dewyspelaere presteert ook heel goed op de hoek en de komst van Lars Maddens vind ik zeker ook geen verzwakking ten opzichte van vorig seizoen. Maar ik hou wel van die onderlinge concurrentie. Dat kan het niveau alleen maar naar boven stuwen en het houdt iedereen ook scherp.” (MPM)

Zaterdag 10 oktober om 20.30 uur: Booischot Marke-Webis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier