Marke-Webis dient titelkandidaat Nijvel mokerslag toe

Louis Vandecaveye (9) speelde een sterke match voor Marke. © (Foto MPM)
Redactie KW

In een sfeervolle Markse sporthal heeft Marke-Webis leider Nijvel verslaan met duidelijke 3-0-cijfers (25-21, 26-24 en 25-21). Daarmee neemt het de koppositie in de Liga B over.

De jongens van coach Kris Tanghe konden voor de topper op heel wat supporters rekenen. Onder hen ook een groot deel van de kern van Par-ky Menen die met Maddens, Ver Eecke, Vandecaveye en Sinnesael vier ex-Webisspelers tellen. Zij zagen hun vroegere ploeg een behoorlijke start nemen, zonder dat Marke daarmee een kloof kon slaan. Oerlemans begon twijfelend aan de match maar zou finaal toch een topprestatie neerzetten met 12 punten (55%). Na de 16-14 kon Nijvel niets meer doen in de openingsbeurt.

Nijvel -de revelatie van het seizoen- reageerde gevat in het tweede spel en kwam 4-8 voor. Maar de Waals-Brabanders konden die voorsprong niet behouden omdat hun gouden duo Tormans en Steenhouwer (ex-Haasrode/Leuven) een offday kenden. Beiden bleven een heel stuk onder de 50% steken qua aanvalsrendement. Marke-Webis profiteerde met een secure Van Den Driessche in het middencompartiment. Via 16-14 stoomden de groenhemden door naar 21-17. In de slotfase moesten ze echter nog harken om de 2-0 veilig te stellen. Na een nerveus slot kon Dewyspelaere toch aan het feest.

Marke-Webis buitte de perfect recepties van libero Nagels helemaal uit. Zowel Dewyspelaere, Oerlemans en Louis Vandecaveye scoorden met de vingers in de neus terwijl de bezoekers zich te vaak op storende fouten lieten betrappen. Na de 16-13 gaf de fusieploeg de zege niet meer uit handen.

De 3-0 tegen de leider werd meteen stevig gevierd want Marke-Webis springt nu weer naar de koppositie. In principe zal MWB daar volgend weekend ook nog pronken aangezien ze voor een verplaatsing staan naar de hekkensluiter Kapellen. Niemand die rekening houdt met puntenverlies in Antwerpen.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier