Mardavo A vlak voor cruciaal duel: “Kunnen ons geen misstap veroorloven”

Caitlin Debacker is de jongste speelster bij Mardavo A. (Foto KDS)
Redactie KW

In derde provinciale A moet Mardavo Marke zondag winnen tegen Waregem, want bij een nederlaag dreigt de ploeg van trainster Barbara Devos de voeling met de koplopers te verliezen.

“We beseffen het belang van deze partij”, opent receptie-hoek Caitlin Debacker (19). “Na de nederlaag op de openingsspeeldag tegen Geluwe kunnen we ons geen nieuwe misstap veroorloven. Maar de laatste weken loopt het steeds beter. In de derby’s tegen VTK en Kuurne kwamen we sterk voor de dag. Ons niveau gaat in stijgende lijn. Hopelijk vertaalt zich dat in een nieuwe zege tegen Waregem.”

Na de degradatie vorig seizoen telt voor Mardavo nu alleen de titel in derde provinciale. “De kloof met het leidersduo Geluwe-Poperinge bedraagt drie punten. Dat mag na dit weekend niet groter worden”, weet ook Caitlin. “Maar het vertrouwen is er. We geloven in onszelf en zullen er alles aan doen om tegen Waregem, dat net als wij zes punten telt, de punten thuis te houden.”

Caitlin ziet wel nog één groot werkpunt voor haar ploeg. “We laten te snel onze kopjes hangen. In sommige wedstrijden staan we soms vijf punten voor, maar geven we de set toch nog uit handen. Dat mag niet. We moeten blijven vechten voor elk punt en ons aan elkaar optrekken. Met een beetje meer vechtlust komt het helemaal goed.”

Gezellige uitstapjes

Caitlin is met haar 19 lentes het jonge veulentje van de ploeg. Maar elke wedstrijd staat de receptie-hoekspeelster meer dan haar mannetje. “De trainster geeft me veel vertrouwen en ik sta elke wedstrijd in de basis. Op de positie van receptie-hoek voel ik me helemaal thuis. In enkele oefenwedstrijden werd ik uitgespeeld als libero, maar dat was een ander pak mouwen. Als aanvalster draag ik pas echt mijn steentje bij.”

De spelerskern van Marke bleef na vorig seizoen grotendeels hetzelfde. Alleen Tine Segers maakte na enkele jaren afwezigheid een terugkeer naar het oude nest. “De speelsters kennen elkaar door en door. Ook buiten het volleybal spreken we vaak af. Zo is een uitstapje naar Kuurne Kermis een jaarlijkse traditie. Dat maakt de groepssfeer er alleen maar beter op”, lacht Caitlin. (JDH)

Zondag 15 oktober om 11 uur: Mardavo Marke A – Damesvolley Waregem B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier