Manon Stragier en Yellow Tigers klaren klus snel tegen IJsland

© Facebook Belgian Yellow Tigers
Redactie KW

Een piepjonge Belgische ploeg liet geen spaander heel van IJsland. De Yellow Tigers, met de Wevelgemse Manon Stragier als invaller, wonnen ook de zesde en laatste wedstrijd van de EK-kwalificatie zonder setverlies.

Het EK was al lang binnen, maar de Belgen wilden in IJsland alleszins tonen dat het echt wel een pak beter was dan de rest van de groep. IJsland stond natuurlijk al troosteloos op de laatste plaats en was een hapklare brok, maar België zorgde ervoor dat er geen krachten verspild werden. Van 2-8 naar 3-16: dat gebeurde in de drie sets.

Dat de thuisploeg in totaal 17 punten scoorde over drie sets heen, was uiteindelijk slechts een voetnoot. Na minder dan een uur was de laatste wedstrijd al over. Dat België zes matchen won zonder één set prijs te geven, was alleszins een mooie voorbereiding op enkele grotere wedstrijden die in 2019 volgen. Slovenië pakte de tweede plaats in de groep.

Setstanden: 4-25; 7-25; 6-25

België: Lemmens 8, Strumilo 14, Janssens 2, Van de Vyver J. 1, Goliat 11, Guilliams 5; libero: Valkenborg en Rampelberg. Kwamen in: Kindt 5, Van Sas 3, Stragier 9

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier