Maaseik oppermachtig tegen Prefaxis Menen

Redactie KW

Een gehavend Menen heeft weinig kunnen inbrengen tegen een superieur Maaseik. Het werd dan ook logisch 0-3 met 19-25, 17-25 en 17-25 als setstanden.

Omdat Lars Maddens vorige week onbeschikbaar was wegens een tornooi met de Junior Red Dragons werd de wedstrijd van zondag laatstleden tegen Waremme verplaatst. Dat betekent dat Prefaxis tegen Maaseik zijn eerste wedstrijd van 2017 mocht spelen. Al liep Maddens er dit keer omwille van een blessure aan de enkel weer niet bij. De youngster wordt pas in de loop van februari opnieuw fit verwacht. Ook Anshel Ver Eecke is nog niet hersteld van zijn knieblessure die hem voor Nieuwjaar ook al aan de kant hield.

De thuisploeg zag de degelijke start meteen uitgewist door een ace van Colson (3-7). Serverend liep het voor geen meter voor de jongens van Peric en dat betaalden ze ook cash: 8-13 nadat Gorski in de fout ging. Bij 12-19 liep de Pool ook nog eens tegen een Maaseiks blok aan. Boeken toe denk je dan, maar net wanneer er niets meer te winnen leek, sloeg Prefaxis terug. Een ace van Dedeyne gaf Menen nog tevergeefs wat extra hoop.

Set twee begon met een festival aan fouten aan beide zijden. Tussen alle ellende door bleven de Limburgers toch het best overeind: 6-8. De supporters gingen voor het eerst op de banken staan toen Vandeweyer Rychlicki wist af te blokken (9-8). De intensiteit ging meteen de hoogte in en ook Maaseik zag zich genoodzaakt om een trapje hoger te gaan volleyballen. Met succes want Rychlicki smashte de 11-13 op de bordjes en Maan voegde daar nog een ace aan toe. Een dreun die Menen niet te boven kwam. Twee time-outs later stond het al 14-20 na een outsmash van Gorski. Het setpunt was tekenend: Dedeyne sloeg een bal aan de verkeerde kant van de antenne.

Dedeyne bleef wel staan in het derde spel – verrassend – ten nadele van Gorski. Maar de Pool loste bij 1-2 al snel zijn landgenoot Sarnecki af in de hoofdaanval. Vandeweyer trof tweemaal de antenne en na de 7-12 mochten de grensjongens de boeken definitief sluiten.

Volgende week staat er opnieuw een topper op de agenda. Prefaxis neemt het dan op tegen het Antwerpen van ex-coach Alain Dardenne en vroegere opposite Jolan Cox.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.