Maar liefst tien nieuwe gezichten bij bekerhouder Hermes Oostende

Het compleet vernieuwde Hermes Rekkenshop Oostende. (Foto PR)
Redactie KW

“Op het moment dat wij ons service-wapen in stelling kunnen brengen, in combinatie met onze power op de hoeken, zal geen enkel team graag tegen Hermes uitkomen”, benadrukt sportief manager Lieven Louagie. “We worden in de prognoses steevast onderschat. Het is nu aan ons om die kenners ongelijk te geven!” De Hermes-kern telt negen nieuwe gezichten op twaalf speelsters en een nieuwe trainer-coach. Lieven Louagie stelt de tien nieuwelingen voor.

“In een jaar dat enkele routiniers Hermes verlieten en ook het succesvolle trainersduo Frederik De Veylder-Jonathan De Henau ons verliet, was het geen sinecure om met een lager budget een team samen te stellen”, geeft Lieven Louagie toe. “Zeker in het begin liep dit moeilijk aangezien we nog geen trainer hadden. Toen Yana De Leeuw voor ons tekende, begon het allemaal wat vlotter te lopen en we kwamen dan ook snel tot een akkoord met Koen Devos. Met deze mix van ervaren ratten gecombineerd met jong, leer- en werkgierig geweld kan dit Hermes Rekkenshop Oostende hoge ogen gooien dit seizoen.”

Trainer Koen Devos. “Tot op heden trainde hij uitsluitend herenteams maar vanaf het eerste contact toonde hij heel veel interesse in ons project”, zegt sportief manager Lieven Louagie. “Aangezien Koen relatief dichtbij (in Westende, red.) woont en hij heel veel wil en goesting toont, zijn we ook overgeschakeld naar vijf trainingssessies per week. Dat zal dit seizoen ongetwijfeld een meerwaarde bieden. De samenwerking tussen de groep en Koen loopt vlot. Je merkt dat de groep al grote stappen zette sinds de eerste training. Samenwerken met een nieuwe trainer is altijd een beetje zoeken maar dankzij de open communicatie gaat dit heel vlot.”

Nummer 3. Loladina “Lo” Zwaanswijk (23, 1m81, Nederlandse, receptie-hoekspeelster). Vorig seizoen bij Lendelede. “Handige speelster met een heel goed blok. Ze zit heel hoog bij de aanval en ze moet daar nog iets meer gebruik van leren maken. Deze speelster met heel veel potentieel moet ons receptionele stabiliteit kunnen geven. Door slim te spelen, moet ze op de hoek ook de noodzakelijke punten kunnen scoren. Blokkerend is dit fysiek beest misschien wel onze beste speelster.”

Nummer 5. Joni Vandewalle (24, 1m75, setter). “Zij is één van de West-Vlaamse speelsters in onze ploeg. Pas laat begon ze op de pass te spelen maar dan heeft ze heel snel de stap gemaakt naar Liga A via Michelbeke. Deze enthousiaste volleyster speelt graag door het midden en ze is gewapend met een stevige service.”

Nummer 6. Lisa Nobel (20, 1m81, Nederlandse, receptie-hoekspeelster). “Deze jonge Nederlandse heeft altijd voor jong Oranje gespeeld en ze zat op Papendal. Lisa is een enthousiaste en op het veld extraverte speelster. Ze is receptioneel goed en ze kan aanvallend zwaar uithalen. Haar lengte, 1m81, gebruikt ze blokkerend heel goed. Lisa, die in Lekkerkerk nabij Rotterdam woont, speelt voor het eerst in het buitenland.”

Nummer 7. Merle Baasdam (21, 1m87, Nederlandse, opposite). “Vorig seizoen had ik met haar al contact maar ze wenste uiteraard haar studies eerst af te maken. Ik ben heel blij dat we haar dit jaar konden strikken. Merle moet vanop de hoek, van achter de driemeterlijn en vanop de servicelijn het verschil kunnen maken voor Hermes. Vorig seizoen stond ze als speelster van Ootmarsum in de top-drie van de meest scorende speelsters in Nederland. Ook was ze top in de ranking van de aces. We zagen heel veel video’s van haar in het tussenseizoen en we beslisten Merle als één van de allereerste speelsters te halen. Werkpunt is wel nog de wil om iedere bal te blokkeren en zelfs om te zetten in een kill-block.”

Nummer 8. Yana De Leeuw (30, 1m74, spelverdeelster). “Deze ervaren routinier weet als geen ander hoe een set op te bouwen. Daarnaast is ze ook heel secuur in de passing. Serverend is ze heel sterk. Ze is een leidersfiguur en daarom ook de captain van dit team. Yana is moeder van zoon Vince en van een tweeling, de dochters Quinn en Jayda, en het levende bewijs dat vrouwen na de zwangerschap weer kunnen aanknopen met de topsport. Deze altijd met heel veel lef spelende setter is heel belangrijk voor ons team.”

Nummer 9. Céline Jacquemyn (22, 1m87, middenspeelster). “Deze grote middenspeelster heeft een heel sterke service. De speelsters in het midden liggen een beetje in de weegschaal en uiteindelijk zal Koen Devos beslissen wie wanneer speelt. Céline is uit Gent afkomstig, ze speelde vorig jaar bij Michelbeke. Haar werkpunten zijn een beetje de durf en de absolute wil om de bal te scoren.”

Nummer 11. Milica Misojcic, met roepnaam “Mili” en ook “Miso” (29, 1m88, Servische, middenspeelster). Deze Servische speelster is al heel lang aan de slag bij Belgische ploegen en werkzaam in Brussel. Ze is dan ook één van de meer ervaren speelsters in de groep. Ze is een ervaren middenspeelster met een goede fly. Milica is goed blokkerend en ze kan zich snel verplaatsen. Ze is een speelster met lef die je een bal mag geven in money-time. Haar voornaamste werkpunt is het West-Vlaams of bij uitbreiding het Nederlands.”

Nummer 14. Amber Gesquiere (18, 1m89, middenspeelster) Zij is de grootste speelster van de ploeg. Deze studente psychologie in Gent combineert topsport met zware studies. Ze heeft een heel goede werkethiek en veel trainingsijver. Amber heeft een heel sterke service en de jongste wedstrijden was ze ook steeds sterker blokkerend. Wel moet ze nog werken aan haar aanvalsspel maar bij ex-middenspeler Koen Devos zit ze dan ook in de juiste klas.”

Nummer 16. Megan Vanden Berghe (23, 1m66, libero) Ze is een jeugdproduct van Hermes Oostende dat het vorige seizoen bij Gent gespeeld heeft maar heel blij is dat ze terug naar haar nest is gekomen. Megan is een goede libero, defensief iets sterker dan het receptionele. Ze zette de voorbije jaren heel grote stappen voorwaarts. Daarnaast heeft ze zonder twijfel de luidste stem van de ploeg”. (Peter Rossel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier