Lowie Stuer keert terug naar Decospan Menen, Lapkov maakt kern compleet

Libero Lowie Stuer (24) keert terug naar Decospan Volley Team Menen. © MPM
Redactie KW

De sportieve cel van volleyclub Decospan Menen heeft het huiswerk af. Lowie Stuer keert terug als libero en Trifon Lapkov wordt de nieuwe opposite.

Na een jaar bij het Franse Sète keert libero Lowie Stuer (24) terug naar Decospan Volley Team Menen. De Red Dragon moet voor de nodige stabiliteit zorgen in het achterveld. Ook libero Yentl Bille blijft aan boord. De 24-jarige libero is dus sneller dan verhoopt terug in Menen. Daar vertrok hij vorige zomer voor zijn eerste buitenlandse ervaring. Bij Arago de Sète speelde hij onder meer samen met Arno Van De Velde. Op het moment dat de competitie werd stilgelegd, stond zijn team op de tiende stek.

Opposite uit Bulgarije

De Bulgaar Trifon Lapkov wordt de nieuwe hoofdaanvaller van Decospan Volley Team Menen. Hij moet het vertrek van Jente De Vries opvangen die teruggaat naar Gent). De 24-jarige Lapkov is een atletische en technisch vaardige opposite die twee seizoenen geleden actief was bij Groningen, waar hij onder meer met Stijn Van Schie (Knack) en Auke Van de Kamp (Achel) speelde. Vorig jaar was hij in eigen land actief bij Levski Sofia. Lapkov doorliep alle nationale jeugdteams en moet met zijn 2 meter voor aanvallende en blokkerende impulsen aan het net zorgen.

De kern van Frank Depestele is daarmee compleet. Er komt geen extra receptiespeler meer. Vanneste, Ver Eecke en Rotty worden de hoekaanvallers. Menen hervat de trainingen pas halverwege augustus, als de coronacrisis dat dan toelaat. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier