Lise De Valkeneer keert terug naar topclub Gent: “Zolang ik bij Charleroi ben, doe ik nog alles voor Charleroi”

Lise De Valkeneer. (foto a-Bart)©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Lise De Valkeneer. (foto a-Bart)©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Receptie-hoekspeelster Lise De Valkeneer (31), opgegroeid in Poperinge en de jeugdreeksen meegemaakt bij Beaphar Poperinge, verlaat na dit seizoen Charleroi en trekt naar topper Gent. De Valkeneer verdedigde van 2009 tot 2017 al de kleuren van Gent.

In haar eerste wedstrijd na het akkoord met Gent bekampte Lise De Valkeneer vorige zaterdag met Charleroi… Gent. Met haar Karolingische ploegmaats schitterde ze: een 3-1-zege.

“Op voorhand was die match een beetje raar. Maar eens de opwarming begon, was het een match als een andere. Gent was onze tegenstander en wij focusten ons op die wedstrijd. Zolang ik bij Charleroi ben, doe ik nog alles voor Charleroi. Ook wij willen het seizoen mooi eindigen”, reageert Lise. “Het was een redelijke match om te winnen, wellicht ook een mooie match om te zien. Wij hadden die drie punten trouwens nodig. Ik beweer niet dat we ze per se tegen Gent moesten pakken maar het is mooi meegenomen. In de vier resterende matchen pakken we ook alles wat we nog kunnen pakken.”

Landstitel

De Valkeneer maakt een transfer naar Gent, nu de meest ambitieuze topclub van het land. “Gent hoorde altijd al bij de top. Dat is de laatste jaren niet veranderd. Een paar jaar geleden klonk er wel een noodkreet. Blijkbaar is alles nu weer in orde. Of we echt een topploeg hebben? Dat zullen we nog zien. Het moet ook nog werken. Het is niet omdat je twaalf speelsters hebt die wat kunnen, dat het er ook effectief uitkomt. Dat wachten we volgend seizoen af”, merkt Lise rustig op.

“Natuurlijk zou het leuk zijn om een nieuwe landstitel te winnen. Op mijn palmares staat nu één landstitel met Gent en één beker van België met Hermes Oostende. Wel won ik verscheidene Supercups met Gent.”

Terugkeren naar een ex-club is geen evidentie. “Gent en ik zijn vier jaar geleden als vrienden uit mekaar gegaan”, verklaart Lise De Valkeneer die stap. “Dat vergemakkelijkt een terugkeer. Ik was blij dat Gent me contacteerde. Ook in Oostende en in Charleroi ben ik op goede voet vertrokken. Het zit ook niet in mijn persoonlijkheid om ergens op slechte voet te vertrekken.”

Coach Stijn Morand

Even mijmeren bij die acht seizoenen Gent. “Het bereiken van de Europese halve finale tegen Bakoe uit Azerbeidzjan is een van mijn mooiste herinneringen bij Gent. Natuurlijk hoort ook het kampioenschap bij de mooiste momenten. Maud Catry, nu nog bij Gent maar volgend seizoen niet meer, volleyde toen ook al in Gent. Stijn Morand was toen ook onze coach. Hij coachte me vijf van de acht Gentse seizoenen. Dat hij nu opnieuw Gent coacht, speelde ook mee in mijn beslissing om terug te keren. Ik weet een beetje hoe hij is en hoe hij te werk gaat. Dat helpt altijd”, zegt Lise.

Lise De Valkeneer stond deeltijds als leerkracht in het lager onderwijs in Lovendegem. “Ik gaf graag les maar ik was de laatste tijd niet meer gemotiveerd. Dan is het tijd voor iets anders. Tijd om iets te doen wat ik graag doe. Nu ben ik bakker. Thuis bak ik ook regelmatig. Dat is leuk en lekker! Het is weliswaar niet mijn eigen bakkerij dat zou nu niet te combineren zijn maar ik werk bij een bakkerij in Lede. Ik volgde een opleiding bij Syntra Midden-Vlaanderen”, besluit Lise die graag naar de Westhoek komt om haar ouders te bezoeken die nu in Ieper wonen.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.