Lindemans Aalst wint League Trophy in belle van Knack

Lou Kindt en Pieter Coolman proberen Gustavsson af te stoppen. © (Foto MPM)
Redactie KW

In een niet altijd hoogstaande maar wel intens spannende vijfsetter eigende Lindemans Aalst zich de League Trophy toe ten nadele van Knack Roeselare. Knack won wel de eerste set met 25-20 maar zag Aalst 28-30 gelijkstellen en 23-25 verdubbelen. Knack kon wel nog de belle uit de brand slepen met 29-27 maar moest de League Trophy daarin met 12-15 aan Aalst laten. Als de bekerfinale op 10 februari in het Antwerpse Sportpaleis tussen beiden even spannend verloopt moet het een ware topper worden.

Knack opende in eigen Schiervelde het best in zijn type-opstelling met nog altijd Kindt voor Tuerlinckx die er wel twee keer werd ingebracht. Verhanneman en Holt, in set drie vervangen door Van Hirtum die zou blijven staan waren de receptie/hoekspelers met Van de Velde en Coolman als centrumspelers, de derde middenman Fasteland was weg met de Noorse nationale ploeg, Walsh verdeelde het spel en Dejonckheere was libero van dienst. Omdat hij niet helemaal fit was werd hij vanaf de derde set gewisseld voor Robbe.

Bij Aalst gaf coach Devoghel weer het vertrouwen aan de jonge spelverdeler Van Hoyweghen met Colson en Smit in het centrum, Gustavsson was hoofdaanvaller, Gorski en Claes bezetten de receptie/hoek met Deroey als libero. Vanaf de tweede beurt kwam Depaepe in voor Colson.

Knack opende overtuigend de finale met Verhanneman en Kindt aanvallend scorend en Van de Velde blokkend counterend, de jarige Van de Velde zou over heel de wedstrijd zeven bloks zetten en tien keer aanvallend scoren, via 13-8 over 20-12 naar 22-14 eer Aalst een voet in de wedstrijd kreeg. Dat zorgde er dan wel voor dat Aalst naar 24-20 dichtte eer Holt de setbal naar 25-20 omzette.

De eerste herneming ging Knack nog even op zijn elan door want kon in een tot 7-7 gelijkopgaande set via Kindt en aanvallende missers bij Aalst een 14-10 bonus bijeenkrijgen. Die werd tot 21-16 op het bord gehouden maar dan was Gorski bij Aalst niet meer af te stoppen zodat een 23-20 naar 24-23 gedicht werd. Knack kon die setbal voor de verdubbeling evenwel niet verzilveren want Gorski en Claes scoorden naar 24-25. Maar ook Aalst kon niet direct afronden tot bij 28-28 Stajewski er aan de servicelijn ingebracht en zomaar twee aces scoorde naar 28-30.

In set drie was het Knack dat op achtervolgen aangewezen werd. En vroege 4-7 kon Knack wel nog dichtslaan via Verhanneman en Kindt maar echt overnemen lukte niet want Gustavsson, weer goed voor 30 punten in die vijf sets, en Gorski die met 26 punten niet veel moest onderdoen, bepaalden de 23-25 verdubbeling.

De vierde beurt verliep compleet gelijk op waarbij geen grote verschiillen op het scorebord genoteerd werden. Bij 19-22 leek de westrijd gespeeld maar Verhanneman zette een foutloze 6 op 6 neer en ook Coolman scoorde nu waardoor Aalst vier wedstrijdballen niet kon benutten en Knack met 29-27 de belle uit de brand sleepte.

Daarin had Aalst via Gustavsson en weer Gorski rap een 3-8 bonus op het bord die via 9-12 en een ellenlange discussie over een vermeende foute opstelling naar 12-15 én de League Trophy doorgetrokken werd. Knack-directeur Dirk Specenier wil dit tornooi alvast de komende jaren zien groeien naar een internationaal tornooi. Te volgen alvast.

(RB – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier