https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vertimmerd Menen wint eerste oefenpot bij Torhout

© (Foto MPM)
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

In de eerste vriendschappelijke partij van het seizoen heeft Menen provinciegenoot Torhout uit nationale 2 geklopt met 1-3. Setstanden waren 15-25, 18-25, 25-13 en 23-25.

Frank Depestele mocht meteen al flink gaan puzzelen voor de eerste oefenpartij van het nieuwe volleybaljaar. Kapitein Jelle Sinnesael sukkelt al een tijdje met de heup en bleef preventief aan de kant. Seppe Rotty en Simon Plaskie zijn weg met de Young Red Dragons terwijl de Finse setter Akseli Lankinen onverwacht weer aansloot bij de Finse selectie op het EK ter vervanging van Eemi Tervaportti die zich blesseerde. Lankinen wordt volgende week wel al opnieuw op Belgische bodem verwacht.

Menen begon met Brems als passeur, Vanneste en Kindt als hoekspelers, opposite Libert, middenspelers Andersen en Dedeyne en libero Bille. Bij Torhout stond ex-speler Wout Florin tussen de lijnen maar zijn ploeg ervaarde meteen het klasseverschil: 9-16 na een knappe pipe van Kindt. Torhout zou maar aan 15 punten geraken. In set twee loste Stuer Vanneste af op de hoek maar het was Libert die zich met vijf opeenvolgende opslagen in de kijker speelde: 6-11. Een kloof die Menen nog verder kon uitdiepen.

Setverlies

Maar plots stuikte alles in mekaar bij Decospan. Depestele riep een time-out in bij 12-8 maar het zou nadien alleen maar erger worden: Torhout van 18-10 naar 25-13. Met Kindt als opposite en Stuer en Vanneste op de hoek kregen we naast de vele opslagmissers ook meer evenwicht in het spel. Torhout zette de 13-16-achterstand om in 20-18. Brems reageerde met sterke opslagen en Lou Kindt maakte de match af na precies anderhalf uur spelen.

Menen speelt komende zaterdag om 15u in eigen zaal vriendschappelijk tegen de Franse topper Tourcoing. Bij de tegenstander staan met Lemay en Winkelmuller bekende vroegere Meense gezichten op het parket.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten